- Det største nederlaget i nyere tid

Nordea Markets-økonomer tror en hard Brexit vil unngås fordi det er stort flertall mot.

432 stemte imot mens kun 202 stemte for Theresa Mays Brexit-avtale.«Med 230 mot var det det største nederlaget i nyere tid for en britisk regjering og nok mer enn de fleste hadde sett for seg. Umiddelbart svekket pundet seg. Etter svekkelse gjennom mye av dagen antagelig på forventninger om et stort nederlag», skriver Nick Pausgaard Fisker og Erik Johannes Bruce i Nordea Markets i morgenrapporten onsdag.Pundet kom imidlertid raskt tilbake og er lite endret siste døgn.«Det reflekter nok at vi ikke er så veldig mye klokere og at May virker klar på at hun vil unngå en hard Brexit. Det vil antagelig kreve en utsettelse av deadline 29. mars for Brexit, noe som nå virker sannsynlig».Det første som skjer nå er ifølge Pausgaard Fisker Bruce at Parlamentet skal stemme over Labours mistillitsforslag.«Alt tyder på at det ikke får flertall, slik at de konservative og sannsynligvis May fortsetter. Som vi sa i går; vi tror en hard Brexit vil unngås fordi det er stort flertall mot. Men det krever at Parlamentet samler seg om en løsning. Enten i form av en avtale eller nye avstemning», heter det fra Nordea-økonomene. Les også: Massivt nei til brexit-avtalen Flere nøkkeltallDet kommer britiske inflasjonstall for desember i dag. Nordea Markets venter at inflasjonen kommer inn på 2,2 prosent over året.«Inflasjonen har avtatt gjennom 2018 i takt med at pund-svekkelsen i etterkant av Brexit-avstemmingen i 2016 er forsvunnet ut av tallene», skriver Pausgaard Fisker og Bruce i oppdateringen.Videre får vi får endelige inflasjonstall Italia for desember. Vi har allerede fått flash-tallene, så disse blir neppe en markedsdriver, ifølge Pausgaard Fisker og Bruce.Konsumprisene i Tyskland steg 0,1 prosent månedsbasis i desember og 1,7 prosent på årsbasis.Dette var som ventet, ifølge vår finanskalender.AksjemarkedetDet var god stemning i aksjemarkedene i går med S&P opp 1,07 prosent, muligens på morgenens signaler om kinesiske stimulanser.«I Asia er det imidlertid litt blandet mens amerikanske futures peker litt opp. Oljeprisen kom opp i går og over natten og EURNOK har trukket ned», avslutter Pausgaard Fisker og Bruce.