Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag, der resultatsesongen fortsetter med store selskaper som legger frem tall i dag.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5] prosent.«Resultatsesongen på Wall Street fortsetter i dag med selskaper som Wells Fargo, JP Morgan, Delta Airlines og United Continental Holdings. Dette er selskaper som er blant de største i sine respektive industrier. Derfor kan det tenkes at disse vil påvirke tilsvarende selskaper her hjemme. De asiatiske børsene endte for øvrig opp i natt, til tross for svekkede makroutsikter i Kina», skriver Berntsen i morgenrapporten.Videre skriver analysesjefen at investorene også venter på utfallet av avstemning i det britiske parlamentet om den fremforhandlede utmeldelsesavtalen med EU.«Sannsynligheten for at Britene snur vedrørende utmeldelsen fra EU blir større for hver dag. Vi har for øvrig opprettholdt et slikt scenario som sannsynlig helt siden folkeavstemningen den 23. juni 2016. Hvem vet, kanskje får vi rett?», avslutter han.Roger Berntsen er også dagens gjest på HegnarTV med Trygve Hegnar! Oslo BørsHovedindeksen endte mandag ned 0,56 prosent, til 836,72. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.699 millioner kroner. Fearnley Securities tok opp dekning på Seabird Exploration med en kjøpsanbefaling . Kursmålet ble satt til 2,5 kroner, noe som betyr at meglerhuset ser en oppside på nærmere 70 prosent fra dagens nivåer. Aksjen slo til med en oppgang på 10,26 prosent.DNB Markets nedgraderte Veidekke fra «hold» til «selg» , og aksjen endte ned 6,17 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 1,37 prosent til 59,80 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,39 prosent til 51,21 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,31 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tirsdag sier kinesiske myndighetspersoner at Kina vil trappe opp tiltakene for å stimulere til økonomisk vekst, og kinesiske aksjer har god utvikling. Samtidig ser oljemarkedet mot effekter av de Opec-ledede produksjonskuttene og fall i iransk eksport som følge av USAs sanksjoner mot landet.Hele oljekommentaren her USADow Jones falt mandag 0,36 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq trakk seg tilbake med henholdsvis 0,53 og 0,94 prosent.I desember falt den kinesiske eksporten med 4,4 prosent fra året før, som er det største månedlige fallet på to år, og mye svakere enn forventningene om vekst på tre prosent.Verdens nest største økonomi importerte i desember 7,6 prosent mindre enn året før, noe som er den største månedlige tilbakegangen siden juli 2016, og vesentlig svakere enn forventningene om vekst på fem prosent.Samtidig ble det kjent at Kina hadde det laveste handelsoverskuddet, på 351,76 milliarder dollar, med utlandet siden 2013.Kinas handelsoverskudd med USA vokste med 17 prosent til 323,32 milliarder dollar i 2019, og var det største på mer enn 10 år.Videre gikk startskuddet for resultatsesongen for 4. kvartal mandag. Etter at inntjeningen vokste med 25 prosent de første tre kvartalene i 2018, er forventningene vesentlig lavere før resultatene for fjorårets siste kvartal presenteres den neste måneden.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan er Nikkei opp 0,86 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,85 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,84 prosent, og CSI 300 er opp 1,39 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 1,49 prosent.Kospi i Søre-Korea styrkes 1,54 prosent, S&P/ASX 200-indeksen stiger 0,71 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 1,36 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater, utenlandske

  • JP Morgan, Wells Fargo
Makro
  • Norge: Handelsbalanse, desember, kl. 08.00
  • Tyskland: BNP 2018, kl. 08.00
  • EMU: Handelsbalanse, november, kl. 11.00
  • USA: NY Empire State Manufacturing, januar, kl. 14.30
  • USA: PPI, desember, kl. 14.30
Annet
  • SSB: Kostnadsindeks for lastebiltransport, desember 2018, kl. 08.00
  • USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)