Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag, der flere store selskaper legger frem tall.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6] prosent.«Parlamentet stemte i går kveld ned brexit-avtalen som Theresa May hadde fremforhandlet med EU. Finansmarkedene reagerte positivt på hendelsen, da sannsynligheten for at Storbritannia nå blir værende i EU er stor. I alle fall er det flere spillteoretiske utfallsrom som tilsier det. Når det er sagt, de neste dagene blir spennende gitt at de folkevalgte, på godt og vondt, nå må ta stilling til dette. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Resultatsesongen på Wall Street fortsetter i dag med selskaper som Goldman Sachs, Bank of America og Alcoa. I går kom resultatene inn blandet, dog teknologiselskapene bidro til en viss optimisme», fortsetter Berntsen.Oslo BørsTirsdag pekte pilene opp på Oslo Børs, løftet av bred oppgang i energisektoren og høyere oljepris.Hovedindeksen endte opp 0,22 prosent til 838,51 poeng, omsatt for om lag 3,6 milliarder kroner.Vinnerlisten ble toppet av Songa Bulk, som endte opp 31,94 prosent til 0,475 kroner, etterfulgt av RAK Petroleum på 11,95 kroner, opp 8,64 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,07 prosent til 60,68 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,02 prosent til 52,10 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Nye tall fra American Petroleum Institute (API) viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 0,6 millioner fat forrige uke.USAInvestorene sendte børsene opp i New York tirsdag, på kvartalstall og stimuli fra Kina. Børsen trosset dermed nederlaget for Theresa Mays brexit-forslag tirsdag kveld.Dow Jones steg 0,65 prosent og 155,14 poeng til 24.064,98 poeng. S&P 500 endte opp 1,07 prosent til 2.610,29. Nasdaq steg 1,71 prosent til 7.023,83. Hele USA-kommentaren her AsiaDet er blandet stemning på børsene i Asia onsdag etter usikkerhet rundt Storbritannias utmelding av EU.I Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,68 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,47 prosent.Shanghai Composite rykker frem 0,02 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,35 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,35 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,13 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,30 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater, utenlandske

 • Bank of America
 • Goldman Sachs
 • Alcoa
Makro
 • Japan (00:50), Maskinordre, november
 • Tyskland (08:00), Inflasjon, desember
 • Storbritannia (10:30), PPI, desember
 • Storbritannia (10:30), Detaljhandel, desember
 • Storbritannia (10:30), Inflasjon, desember
 • USA (14:30), import- og eksportpriser, desember
 • USA (14:30), detaljhandel, desember
 • USA (16:30), DOE, ukentlige oljelagertall
 • USA, 20:00), Beige book
AnnetKilder: TDN Direkt og SSB