Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag.

Håp om et positivt utfall på den mye omtalte handelskrigen mellom USA og Kina bidrar til en viss optimisme på Asia-børsene fredag.Den japanske Nikkei 225-indeksen stiger 1,36 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,08 prosent.Den kinesiske CSI 300-indeksen klatrer 1,24 prosent, Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,08 prosent, Kospi-indeksen i Korea kan vise til en oppgang på 0,55 prosent mens Singapores Straits Times-indeks er opp 0,22 prosent.OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen for 61,86 dollar fatet, opp 1,11 prosent, mens WTI-oljen stiger 1,17 prosent til 52,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,8 dollar ved børsslutt torsdag.Wall StreetAmerikanske indekser gikk fra minus til pluss torsdag kveld. Snuoperasjonen kom etter en rapport som indikerte at amerikanske handelsrepresentanter er villigere til å redusere tollene på kinesiske produkter, ifølge Marketwatch.Dow Jones endte opp 0,67 prosent til 24.370,10 poeng, mens S&P 500 klatret 0,76 prosent til 2.635,93 poeng. Nasdaq steg 0,71 prosent til 7.084,46 poeng.Selskapene med størst eksponering mot det kinesiske markedet utmerket seg spesielt positivt. Boeing, Caterpillar og Nike var blant dagens beste, med en oppgang på 2,00 prosent, 2,19 prosent og 1,87 prosent. Alle tre har en stor del av kundebasen sin i Kina.Les hele USA-kommentarne her. Oslo BørsTorsdag endte hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,07 prosent til 839,58 poeng, omsatt for om lag 3,5 milliarder kroner.Vinneren av taperlisten torsdag er Cxense, som meldte torsdag morgen at de vil hente 90 millioner kroner i en fortrinnsrettsemisjon. Cxense-aksjen endte torsdag på 11 kroner, ned hele 59,26 prosent. Det vil si at aksjen har stupt hele 94 prosent fra toppen på 180 kroner.Aker BP arrangerte torsdag kapitalmarkedsdag. Aksjen endte på toppen av omsetningslisten, opp 4,79 prosent til 275,8 kroner.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Makro:Japan: Inflasjon, desemberJapan: Industriproduksjon, desemberStorbritannia: Detaljhandel, desemberUSA: Industriproduksjon, desemberUSA: University of Michigan tillitsindikator, januarAnnet:IEA: Oljemarkedsrapport


Les også