Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [-0,4, -0,2] prosent.«De asiatiske børsene tok et pust i bakken torsdag etter flere dager på rad med oppgang. Oppløftende signaler fra forhandlingene mellom USA og Kina har bidratt til en viss optimisme blant verdens investorer i 2019. Når det er sagt, inflasjonstallene fra Kina kom inn under forventningene i natt, noe som indikerer mindre press i økonomien. Dette er for øvrig i tråd med den utviklingen vi har sett de seneste kvartalene, der BNP-tallene fra Kina har svekket seg noe. Det er naturlig å anta at dette skyldes handelskrigen med USA mer enn noe annet. Oljeprisen er på ny opp fra den foregående dagen, noe som isolert sett er positivt for norsk økonomi, samt de oljerelaterte selskapene på Oslo Børs», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 0,98 prosent før den sluttet på 844,58 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,55 milliarder kroner.Napatech hoppet hele 43,17 prosent etter at selskapet annonserte sin kvartalsvise salgsoppdatering.DNO sikret majoritet i Faroe, og DNO klatret 5,17 prosent.Merkur Market-noterte Atlantic Sapphire fikk vind i seilene etter at Pareto Securities tok opp dekning på aksjen og ropte kjøp, og aksjen ble belønnet med en kursoppgang på 8,28 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,94 prosent til 60,86 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,20 prosent til 51,73 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,38 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,7 millioner fat i forrige uke, til 439,7 millioner fat. Nedgangen skal være lavere enn ventet.USAOnsdag ble et tre dager langt møte i Beijing mellom de USA og Kina avsluttet. Representantene for de to landene skal ha blitt enige om at Kina vil øke sin import av amerikanske jordbruks- og energivarer, samt andre foredlede varer.Amerikanerne ønsker seg strukturelle endringer i Kina hva gjelder tvungen teknologioverføring, beskyttelse av intellektuell kapital, handelsbarrierer, datahacking og innbrudd samt jordbruk.President Donald Trump var tydelig fornøyd med utviklingen i forhandlingene.- Forhandlingene med Kina går veldig bra, ytret den amerikanske presidenten på sin Twitter-konto tirsdag.Dow Jones endte dagen på 23.879,12 poeng, opp 0,39 prosent. S&P 500 steg 0,41 prosent til 2.584,96 poeng, mens Nasdaq klatret 0,87 prosent til 6.957,08 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er variert stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan er Nikkei ned 1,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,92 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger derimot 0,13 prosent, og CSI 300 er opp 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,11 prosent.I Sør-Korea faller Kospi tilbake 0,08 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,29 prosent, mens Straits Times i Singapore styrkes 0,51 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

  • Kina: KPI, desember, kl. 02.30
  • Norge: PPI, desember, kl. 08.00
  • Norge: KPI, desember, kl. 08.00
  • Frankrike: Industriproduksjon, november, kl. 08.45
  • Sverige: Industriproduksjon, november, kl. 09.30
  • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
  • USA: Grossistlagre, november, kl. 16.00
Annet
  • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også