Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag, der resultatsesongen for fjerde kvartal i USA starter.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [-0,4, -0,1] prosent.«Denne uken starter resultatsesongen for fjerde kvartal i USA, der hele 35 selskaper i S&P500 indeksen slipper sine tall i løpet av de neste fem dagene. Her hjemme derimot, må vi vente et par uker til før de første viktige selskapsresultatene slippes. Når det er sagt, eventuelle skuffelser eller overraskelser blant de amerikanske selskapene vil smitte over på Oslo Børs. Med andre ord ligger det an til å bli en spennende uke på Oslo børs. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet mandag på grunn av svake kinesiske makrotall. Tallene for både eksporten og importen skuffet i desember. Det er naturlig å anta at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina var hovedårsaken til de svake tallene», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen endte på 841,40 fredag, etter en nedgang på marginale 0,03 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.163 millioner kroner.På Oslo Børs falt Equinor 0,2 prosent til 191,35 kroner, mens DNO gikk tilbake 0,2 prosent til 15,09 kroner etter ytterligere oppkjøp i Faroe Petroleum , der toppsjef Graham Stewart øyner en exit .Frontline fortsatte nedturen etter at Wells Fargo torsdag nedgraderte aksjen . Fredagens fall ble 3,7 prosent til 47,70 kroner.Lakseprisene fikk seg et løft av uværet, og ellers i sektoren steg Mowi (tidligere Marine Harvest) 1,4 prosent til 187,10 kroner.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,99 prosent til 59,88 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,09 prosent til 51,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Huges riggtelling viste fredag at antallet rigger i USA er uendret til 1.075 per 11. januar, og opp 136 rigger på årsbasis.Knyttet til Opec/ikke-Opec-kuttene, som tok effekt fra 1. januar 2019, uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih ifølge CNBC at han er sikker på at de involverte aktørene vil møte produksjonskuttene for å oppnå balanse i oljemarkedet i 2019, på tross av det han beskriver som en lavere enn ventet kutt-takt fra noen, skriver TDN Direkt.USADow Jones endte fredagen på 23.995,95 poeng, ned 0,02 prosent. S&P 500 endte dagen på 2.596,26 poeng, ned 0,01 prosent. Nasdaq falt 0,21 prosent til 6.971,48 poeng.Utviklingen skjer i kjølvannet av at det amerikanske statsapparatet forblir stengt fredag for den 21. dagen på rad. Den lange stengningen skaper noe frykt for at en videre langvarig seanse kan påvirke økonomien.Mesteparten av tidligere såkalte shutdowns i amerikansk historie har vært av relativt kort varighet og har ikke påvirket økonomien, uttalte sentralbanksjef Jeremy Powell torsdag.- Men hvis vi forlenger nedstengningen, tror jeg det vil gjenspeile seg ganske klart på nøkkeltallene, advarte sentralbanksjefen.Trump utelukker ikke å erklære en nasjonal krise hvis Det hvite hus og kongressen forblir uenige.På den andre siden skal flere analytikere ha blitt oppmuntret av den mykere tonen fra Federal Reserve-sjef Jerome Powell hva gjelder fremtidige renteøkninger. Hele USA-kommentaren her AsiaShanghai Composite faller mandag 0,68 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,02 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,58 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 1,55 prosent.Straits Times i Singapore går tilbake 0,31 prosent.Børsene i Japan holder stengt.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater, utenlandske

  • Før børsåpning: Citigroup (14:00)
MakroKilder: TDN Direkt, SSB


Les også