DHT kjøper tilbake aksjer på billigsalg

Svein Moxnes Harfjeld Co-CEO (t.h.) og Trygve P. Munthe Co-CEO (t.v.) Foto: DHT Holdings

Til tross for tankrater som er mange ganger bedre, har ikke DHT-aksjene vært like billige siden mai i fjor.

Tankrederiet DHT Holdings melder onsdag at det i forbindelse med tilbakekjøpsprogrammet sitt kjøpte 1.228.440 egne aksjer i perioden fra 14. desember 2018 til 27. desember 2018.Aksjene til en snittkurs på 4,07 dollar. Dermed la rederiet totalt 5.026.394 dollar for aksjene, noe som tilsvarer i underkant av 44 millioner kroner.Etter kjøpet vil aksjene bli kansellert. Det var i mars i fjor at styret besluttet å kjøpe tilbake DHT-aksjer for inntil 50 millioner dollar, enten i det åpne markedet, gjennom fremforhandlede transaksjoner eller på andre måter i henhold til lovverket.Programmet er autorisert til å vare frem til mars i år, men kan også bli suspendert eller stanset når som helst.ToppvalgDHT er forøvrig et av toppvalgene til Pareto Securities som opererer med et kursmål på 6,4 dollar.Kepler Cheuvreux har et kursmål på 10,5 dollar, mens Cleaves Research har satt 7,1 dollar som sitt mål. DHT-aksjen ble sist omsatt for 3,92 dollar etter et kraftig fall fra rundt 5,5 dollar i høst.Det betyr at alle meglerhusene ser betydelig oppside. Tankratene har, som nevnt flere ganger tidligere, fått et betydelig oppsving i høst.