Direktør slutter i Norsk Rikstoto - skal kjempe mot spillmonopolet

Vekker sterke reaksjoner: - Jeg skal gjøre alt for å sørge for at han blir arbeidsledig igjen.

Trygve Indrelid

De fire stifterne av Norsk bransjeforening for onlinespill, Gaming Innovation Group, Betsson Group, ComeOn og Kindred Group, har som formål å samle enda flere utenlandske aktører med lisens for å drive onlinespill i land innenfor EU/EØS. Foreningen ønsker en lisensordning av det norske onlinemarkedet for pengespill, med høyt ansvarlighetsnivå, som ivaretar spillere, operatører, idrett og frivillighet og det norske samfunnets særegenhet, heter det i en pressemelding tirsdag.Bransjeforeningen har ifølge meldingen ansatt Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm som generalsekretær fra 1. mai.Stenstrøm har i mer enn 25 år jobbet i den norske og internasjonale spillindustrien, der han har jobbet 18 år i Norsk Rikstoto. Siden 2013 har han vært selskapets kommersielle direktør.- De siste årene har jeg ledet arbeidet med å styrke Norsk Rikstotos ansvarlighetsregime. Gjennom denne prosessen har jeg latt meg overbevise om at politikken må ta den teknologiske utviklingen inn over seg, og - som i Sverige og Danmark – regulere alle de seriøse selskapene under én, ansvarlig lisensmodell, fremfor å forsøke å stenge over halvparten av markedet ute, mot kundenes vilje, sier Stenstrøm i meldingen.- Det er rart å forlate gode kolleger på en herlig arbeidsplass jeg har hatt i 18 år. Men jeg ser frem til fortsatt å være en god samtalepartner for alle norske aktører og miljøer som berøres av den norske pengespilldebatten, gjennom å presentere fakta og fremme ansvarlige løsninger og beste praksis, sier Stenstrøm videre.Overgangen vekker reaksjoner.- Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å sørge for at han blir arbeidsledig igjen. Det er tabloid sagt, men jeg mener det. Så håper jeg vi får hjelpen vi trenger fra myndighetene, sier adm. direktør Harald Dørum i Norsk Rikstoto til DN.Dørum sier ifølge avisen at hans nå avgåtte kommersielle direktør har vært «en av våre fremste forkjempere for enerettsmodellen», som er navnet på det norske spillmonopolet.- At han nå hopper over gjerdet synes jeg er veldig spesielt, men det er hans valg, sier han videre og legger til at han mener Stenstrøm har gjort en strålende jobb.Stenstrøm sier til DN at han har stor forståelse for at en slik overgang vekker følelser.