DNB-analytiker spår Norwegian opp nesten 100 prosent

Risikoen på kort sikt er fortatt høy, mener meglerhus.

Torsdag styrtet Norwegian-aksjen på Oslo Børs, som hadde sin verste dag på børsen noensinne.Det skjedde etter at IAGs sjokkuttalelse om at de ikke har planer om oppkjøp av flyselskapet, og skal samtidig selge Norwegian-aksjene sine. - Gårsdagens melding fra IAG har økt risikoen i Norwegian ytterligere og etter vårt syn var reaksjonen i aksjen berettiget, kommenterer DNB Markets-analytiker, Ole Martin Westgaard. - Dette er en dramatisk utvikling. Det ser vi alle, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets, ifølge DN.Norwegian-kursen reagerte torsdag med å stupe 21,5 prosent (38,30 kroner) til 140 kroner, som reduserte børsverdien med 1,72 milliarder kroner. - Utfordringen for selskapet blir slik vi ser det nå på kort sikt å unngå å komme i brudd med lånebetingelsene ved utgangen av Q1. Våre estimater for summen av delene tilsier langsiktige verdier på henholdsvis 286 kroner pr aksje (inkludert fremtidige leveranser) og 171 kroner pr aksje (ekskludert nye fly), mener Westgaard.DNB Markets har fortsatt en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 270 kroner. Fra gårsdagens sluttkurs tilsvarer det en potensiell oppside på rundt 93 prosent. - I mellomtiden tilsier estimatene imidlertid også negativ bokført egenkapital allerede ved utgangen av Q1. Risikoen for at selskapet vil måtte hente inn ny egenkapital er dermed betydelig. Vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 270 kroner pr aksje, men gjentar også at risikoen på kort sikt fortsatt er høy.