DNB Markets-analytiker med to aksjetips

Analytiker Ole-Andreas Krohn trekker frem både Borr Drilling og Bakkafrost i aksjeoppdateringen torsdag.

Eivind Yggeseth

Gårsdagens oppdatering fra Borr Drilling viste med unntak av for selskapets kontrakt i Mexico status på linje med DNB Markets sine forventninger.«Kontrakten for en første rigg i Mexico strekker seg til gjengjeld over ni måneder og med oppstart allerede i 1. kvartal 2019. Med en rate på over USD 100k per dag og i tillegg mobiliseringen dekket av oppdragsgiver, ser inntjeningen her ut til å ligge over våre estimater for denne typen rigger», skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i morgenrapporten.En første inntreden i Mexico innebærer også ifølge analytikeren at selskapet skaffer seg et brohode inn et potensielt attraktivt marked.«Både statlige PEMEX og større private aktører har signalisert en opptrapping av aktiviteten fremover», heter det fra Krohn. Borr Drilling endte i går på 22 kroner per aksje, og DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 39 kroner per aksje.Les også: Ny kontrakt og flere forlengelser til Borr Drilling Hold-anbefalingBakkafrost melder i dag om et volum på 12.300 tonn for 4. kvartal.I samme periode var fôrsalget på 24.700 tonn, mens Havsbrún anskaffet i perioden 46.500 tonn råvarer. Les hele meldingen her.«Dette var noe lavere enn vårt estimat på 13.600 tonn», heter det fra Krohn i rapporten.Samtidig løfter imidlertid selskapet guidet volum for 2019 og det kan se ut som noe volum er skjøvet over fra 4. kvartal til 1. kvartal, mener analytikeren.«Med høyere forventede priser i 1. kvartal og samtidig et fôrsalg helt på linje med forventningene bør oppdateringen etter vårt syn få en nøytral mottagelse i markedet», skriver Krohn.Bakkafrost endte i går på 432,40 per aksje. DNB Markets opererer med en hold-anbefaling, med et kursmål på 450 kroner per aksje.