DNB Markets sløyer kursmål for laksekjempe

- Mowi guidet en relativt høy kontraktandel for fjerde kvartal (45 prosent) ved forrige kvartalsresultat og er mindre sårbar for et fall i spotprisen enn andre aktører, skriver meglerhuset.

DNB Markets kutter sitt kursmål på Mowi til 180 kroner fra 200 og opprettholder hold-anbefaling.Det kommer frem i en oppdatering fra meglerhuset mandag, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset mener konsensusestimatene for fjerde kvartal 2018 er for høye, som er basert på en laksepris på 60 kroner pr kilo operasjonelt driftsresultat på 252 millioner euro.Fjerde kvartal endte med en kilopris på 54,9 kr pr kilo, kun 0,8 kroner høyere enn tredje kvartal og langt lavere enn konsensus for fjerde kvartal, skriver TDN Direkt. - Mowi guidet en relativt høy kontraktandel for fjerde kvartal (45 prosent) ved forrige kvartalsresultat og er mindre sårbar for et fall i spotprisen enn andre aktører. Vi ligger dog 16 prosent under konsensus på operasjonell ebit og reduserer kursmål basert på mindre endringer i våre estimater, skriver meglerhuset.Mowi-aksjen er i skrivende stund ned 1,63 prosent til 181,5 kroner, ned 5,5 prosent siste måned.


Les også