DNB Markets tar opp dekning på Kongsberg med kjøp

Analytikerne i DNB Markets har tro på Kongsberg Gruppen. 

DNB Markets gjenopptar dekning på Kongsberg Gruppen med en kjøpsanbefaling, og et et kursmål på 165 kroner pr aksje. - Kongsberg Gruppens oppkjøp av Rolls Royce er, på tross av det som ser ut til å kunne bli et utfordrende 2019 for den overtatte virksomheten, etter vårt syn fornuftig gitt at konsernet har en strategi om å være en viktig aktør innen maritime sektor, skriver meglerhuset i en kommentar. - I våre estimater legger vi til grunn at Roll Royce oppnår et breakevenresultat i 2020. Kongsberg stengte i går på 118.60 kroner pr aksje og ser vi på estimatene for forsvarsvirksomheten i 2020 impliserer dette en rabatt på rundt 30 prosent i forhold til sammenlignbare aktører, mener DNB Markets.- Kombinasjonen av økende internasjonal spenning, ikke minst i Asia, delvis foreldede militære systemer i mange land og stigende bruk av mer teknologisk avanserte løsninger vil kunne legge et solid grunnlag for Kongsberg de neste årene. For de neste ti årene har vi identifisert rundt 150 mrd kroner i potensielle langsiktige og globale kontraktsmuligheter for forsvarsvirksomheten, forklarer meglerhuset.