DSD Shipping sikrer tank-kontrakt med Teekay

På 10 år har tankskipet «Stavanger Eagle» generert et overskudd på rundt 180 millioner. Nå er skipet sikret geskjeftigelse i inntil to nye år.

Det Stavanger-baserte tankrederiet DSD Shipping skal ha inngått en ettårig avtale med Teekay Tankers for aframax-tankeren «Stavanger Eagle» på 105.355 dødvekttonn.Avtalen inkluder en opsjon på ytterligere ett år, ifølge Vesselsvalue. Etter det Hegnar.no kjenner til skal avtalen være inngått til en rate på rundt 18.500 dollar pr. dag. «Stavanger Eagle» ble levert fra det japanske verftet Sumitomo-Yokosuka i 2009 og gikk da rett inn på en 10-årig bare boat-avtale med AET til en dagrate på rundt 18.000 dollar.Skipet seilte da under navnet «Eagle Stavanger»Siden ferdigstillelsen for rundt 10 år siden har skipet, som eies gjennom kommandittselskapet Eagle Stavanger KS, generert et samlet overskudd i størrelsesordenen 180 millioner kroner. Venter flere nybyggDSD Shipping er en del av DSD-konsernet som kontrolleres av Yuhong Jin Hermansen og omsatte for 5,9 milliarder kroner i 2017.I tillegg til «Stavanger Eagle», eier DSD Shipping ytterligere tre aframax-tankere bygget mellom 2007 og 2009.Gjennom joint venture-selskapet O.H. Meling Tankers KS som eies sammen med O.H Meling og Trond Mohn ligger to 2009-bygde produkttankere, henholdsvis «MT Stav Viking» og «MT Stavfjord» som begge er på kontrakter med Equinor.Rederiet har også en 2004-bygd MR-tanker (medium range) på 45.800 dødvekttonn, samt en håndfull MR-tankere på 50.000 dødvekttonn under bygging ved Hyundai Mipo-verftet i Sør-Korea. Disse har ventet levering mellom 2019 og 2020.


Les også