<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ExxonMobil borer ny brønn i søramerikansk gullområde

På kort tid er de utvinnbare ressursene økt til mer enn fem milliarder fat. Amerikanerne tror på mer, og starter nå boringen av nok en brønn. 

Publisert 7. jan. 2019 kl. 13.57
Oppdatert 7. jan. 2019 klokken 13.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord

Akkurat i det nedtellingen til julaften hadde begynt for en drøy måned siden, gjorde ExxonMobil nok et oljefunn utenfor kysten av det lille søramerikanske landet Guyana. Det var det tiende funnet på under fire år. Boringen ble utført av Noble-boreskipet «Tom Madden».Funnet førte til at oljegiganten økte ressursestimatet for den verdifulle Stabroek-blokken til mer enn fem milliarder fat oljeekvivalenter. Ifølge en melding mandag har Exxon startet boringen av en ny letebrønn, Haimara-1 - den første av to planlagte brønner i januar. Denne brønnen skal bores av boreskipet «Stena Carron» som tilhører Stena Drilling, mens «Tom Madden» skal bore den andre - Tilapia-1.Haimara-1 ligger omkring 31 kilometer øst for det forrige oljefunnet, mens Tilapia-1 ligger rundt fem kilometer vest for et annet funn som har fått navnet Longtail-1. - Vi fortsetter å prioritere høypotensial-prospekter i tett nærhet til eksisterende funn for å etablere muligheter for materiell og effektiv utvikling, sier Steve Greenlee, leder for ExxonMobil Exploration Company.Selskapet skriver at det er potensial for hele fem flytende produksjons- lagrings- og losseenheter (FPSO-er) på Stabroek-blokken som kan produsere mer enn 750.000 fat olje pr. dag innen 2025. ExxonMobil er operatør med en eierandel på 45 prosent på blokken. Hess Guyana og CNOOC Nexen Petroleum eier henholdsvis 30 og 25 prosent hver.