Facebook vil redde nyhetene – investerer 300 millioner dollar

FILE - In this March 29, 2018, file photo, the logo for Facebook appears on screens at the Nasdaq MarketSite in New York's Times Square. A Facebook official says the social media platform is shutting down a series of fake news sites spreading false information about the Bangladesh opposition days before national elections. (AP Photo/Richard Drew, File) Richard Drew

Facebook skal investere i nyhetsbransjen. Hele 300 millioner dollar settes av til å støtte ulike prosjekter innen nyhetsmediene, opplyser selskapet tirsdag.

Over tre år skal selskapet investere 300 millioner dollar i nyhetsprogrammer, partnere og innhold, ifølge CNN. Noe av midlene skal gå direkte til organisasjoner som medieorganisasjonen Pulitzer Center og Report for America, som jobber for bedre dekning av lokale nyheter.Store deler av satsingen skal støtte nettopp lokale nyheter, og er en del av Facebook Journalism Project som ble startet for to år siden.I en pressemelding tirsdag opplyser selskapet at de også vil utvide dette prosjektet globalt, blant annet til Europa. Det er satt av 20 millioner dollar til denne delen av prosjektet.Google lanserte et tilsvarende tiltak i fjor, og også de lovet å investere 300 millioner dollar i nyhetsmedier.(©NTB)


Les også