Flere chilenere til Oslo Børs?

Analytikere er imponerte over Salmones Camanchacas børsutvikling etter noteringen i 2018. Vil det komme flere chilenere til Oslo Børs?

- At aksjen skulle nesten doble seg fra den kursen den ble børsnotert på var det vel ikke så mange som ventet, så sånn sett kan du jo si at det har gått over all forventning, sier sjømatanalytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto, til iLaks.- Vi estimerer nå at selskapet skal levere en 2018 EBIT på 72 millioner amerikanske dollar. Det er ganske på linje med det vi forventet ved børsintroduksjonen, sier Johannesen videre.Han tror på flere børsnoterte sjømatselskaper, men tviler på flere børsnoteringer fra Chile.- Det vil nok komme flere på sikt, om det kommer noen flere fra Chile vil jo tiden vise. Men sannsynligheten har falt når både AquaChile og Australis ikke lengre er så aktuelle, sier Johannessen til nettstedet.Alexander Aukner i DNB Markets mener at flere selskaper kan ville ønske å utforske muligheten for Norge.- Angående effekten av Salmones Camanchaca sin listing på børsen blir nok en gang klart at også utenlandske lakseselskaper kan gjøre det bra på Oslo børs. Om flere selskaper vil liste seg som følge av dette gjenstår å se, men den reisen Salmones Camanchaca og investorene har vært med på, gjør det i hvert fall ikke mindre sannsynlig at flere selskaper vil ønske å utforske muligheten for å liste i Norge, sier han til iLaks.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også