Flere norske selskaper får toppkarakter for klimarapportering

Fem norske selskaper får toppkarakter for klimarapportering, ifølge en rapport tirsdag.

Den internasjonale non-profit-organisasjonen CDP har gitt Veidekke, Borregaard, DNB, Rema 1000 og Evry karakteren «A» for deres arbeid med klimarapportering.Det fremkommer av en rapport fra CDP tirsdag.I en pressemelding tirsdag sier bærekraftsdirektør i Veidekke Hege Schøyen Dillner at selskapet er den eneste norske entreprenøren å finne på organisasjonens A-liste. - Vi er stolte over å ha fått toppkarakter for miljøarbeidet vårt. Helt siden Veidekke forpliktet seg til togradersmålet i Parisavtalen i 2015, har vi jobbet målrettet for å redusere klimaavtrykket vårt og å legge til rette for det grønne skiftet, sier Dillner. CDP Climate Change er en internasjonal non-profit-organisasjon som jobber med å påvirke bedrifter og myndigheter til å redusere klimagassutslipp, sikre vannressurser og beskytte skog. Bak CDP står 650 investorer, blant annet KLP, DNB, Folketrygdfondet og Nordea. Bedrifter over hele verden avgir opplysninger om sin miljøpåvirkning og får karakteren A til D, etter hvor effektivt de takler klimaendringer.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker