Forvalter: Dette kan utløse et siste «push» i markedet

Olav Chen, porteføljeforvalter i Storebrand, tror aksjemarkedet kan stige kraftig på en handelsavtale mellom Kina og USA.- Det er ikke utenkelig med et hopp på fem prosent. Vi venter på et siste «push» opp i markedet for å ta ned eksponering mot aksjer. I 2019 kommer vi til å selge oss inn i styrke, heller enn å kjøpe svakhet, sier Chen til TDN Direkt på Skagens nyttårskonferanse tirsdag.Han har for øyeblikket nøytral vekt til aksjemarkedet.På spørsmål fra TDN Direkt om hvordan Storebrand vil allokere porteføljen ved undervekt svarer Chen at de vil øke andelen obligasjoner i fondet. Han ønsker også å unngå emerging markets som har en høy betaverdi.- Økonomien er i en sensyklisk fase, avslutter Chen.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 834,99 poeng (+0,61 prosent).Det betyr at børsen har falt 1,09 prosent den siste måneden mens den er opp 4,44 prosent hittil i år.Les også: Hermanrud: Aksjene du bør satse på i et usikkert marked


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også