Foxconn vurderer å flytte produksjon av iPhone til India

Foxconn, som er den største produsenten av iPhone, vurderer å flytte produksjonen fra Kina til India, ifølge kilder med kjennskap til selskapets planer.

Børs

Det melder Wall Street Journal.Dermed vil Foxconn kunne dempe Apples avhengighet av Kina på et tidspunkt da USA og Kina er i konflikt med hverandre, og mange selskaper vurderer å flytte forsyningslinjene bort fra Kina.Apple produserer de fleste av sine iPhones i Kina gjennom Foxconn, et taiwansk selskap som tidligere het Hon Hai, og selger også en stor del av sin produksjon i Kina. Men dette har gjort Apple sårbar for spenning mellom Kina og USA.Etter hvert som problemene øker på den kinesiske markedet, er India blitt stadig mer interessant for verdens teknologiselskaper, både som base for produksjon og for sitt enorme marked. Bare en firedel av Indias 1,3 milliarder forbrukere har i dag mobiltelefon.Apple har hittil strevd med å få hull på det indiske markedet. Et annet selskap, Wistron, produserer Apples billigste modell, SE, i landet, men har bare en markedsandel på 1 prosent.Planen er nå også å produsere 6S-modellen.(©NTB)

apple
iphone
kina
india
Nyheter
Børs