Fredriksen fikk børsjuling

Nedturen fortsetter i tørrbulk.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag ned 0,02 prosent 834,73 Det ble omsatt aksjer egenkapitalbevis for 3.795 millioner kroner. Det er samme dag som Nasdag AB har lagt inn bud på Oslo Børs på 152 kroner per aksje for alle aksjene i VPS Holding.Styret i Oslo Børs VPS og den administrative ledelsen har enstemmig anbefalt budet.Oljeprisen Brent-oljen er opp 0,82 prosent til 61,70 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,79 prosent til 53,73 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,44 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Fokuset retter seg fortsatt mot amerikanske sanksjoner mot det venezuelanske statsoljeselskapet Petroleos de Venezuela SA (PDVSA).Mens sanksjonene har gitt et løft i oljeprisen de siste dagene, poengterer noen at sanksjonene kun påvirker venezuelansk tilbud til USA.- Eksportvolumene fra Venezuela vil ikke elimineres fra markedet, men distribueres til andre land. Kina og India vil nok plukke opp disse volumene til store rabatter, sier analytiker Paola Rodriguez-Masiu i Rystad Energy, ifølge Reuters.Ellers steg råoljelagrene i USA med 1,1 millioner fat i uken som endte 25. januar, følge tall fra American Petroleum Institute (API).Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene vil stige med 3,2 millioner fat når de offisielle lagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge Reuters-konsensus.Equinor steg 0,40 prosent til 190,10 kroner.Ellers i olje falt DNO 0,62 prosent til 16,02 kroner, mens Aker BP er ned 0,36 prosent til 275,40 kronerTelenorTelenor skuffet med sine kvartalstall , og meldte om et resultat etter skatt på 1.544 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 2.906 millioner kroner i fjor. Det var ventet et resultat etter skatt på 1.523 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.Driftsinntektene beløp seg til 28.143 millioner kroner, sammenlignet med 28.678 millioner kroner i 4. kvartal 2017. Forventningen var en omsetning på 28.468 millioner kroner.Samtidig foreslår styret en økning på fire prosent i ordinært utbytte på 8,40 kroner per aksje for 2018.Telenor falt 4,16 prosent til 159,05 kroner på dagens høyeste volum på 501 millioner.IdexIdex Biometrics har gjort en rettet emisjon på 214 millioner kroner mot eksisterende aksjonærer, som inkluderer Woodford Investment Management, Invesco og medlemmer av selskapets styre og ledelse.Emisjonen vil møte selskapets kapital- og arbeidskapitalkrav, og styret venter at de ekstra midlene skal ta selskapet til lønnsomhet.Totalt vil 53,4 millioner bli utstedt til kurs 4,00 kroner per aksje.Idex steg hele 26,10 prosent til 4,01 kroner. Vinnerlisten toppes av Avocet Mining, opp 52,09 prosent til 2,00 kroner. Biotec PharmaconBiotec Pharmacon fikk et resultat etter skatt på minus 1,95 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot minus 7,67 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,04 kroner, mot minus 0,17 kroner ved samme korsvei i fjor.Aksjen steg 3,49 prosent til 4,45 kroner.NorwegianTirsdag raste Norwegian-aksjen 14,60 prosent etter nyheten om at selskapet vil hente tre milliarder kroner gjennom en tegningsrettemisjon.Formålet er å styrke egenkapitalen, som nærmer seg smertegrensen på 1,5 milliarder kroner. Ved utgangen av 2018 hadde egenkapitalen ifølge selskapet selv krympet til 1,7 milliarder kroner.Bjørn Kjos og Bjørn Kise har begge garantert for en del av emisjonen. De har også fått med seg John Fredriksen, som gjennom selskapet Sterna Finance garanterer for en stor del av emisjonen sammen med DNB Markets og Danske Bank.Onsdag hentet Norwegian noe igjen av nedturen, og endte opp 8,76 prosent til 131,00 kroner.TørrbulkTørrbulkaksjene fikk juling på Oslo Børs. Vale meldte i går kveld at de midlertidig vil stenge ned jernmalmproduksjon tilsvarende årskapasitet på 40 millioner tonn, ifølge TDN Direkt. Dette gjøres mens de avvikler alle sine damanlegg som er bygget etter "oppstrømsmetoden", som de i dag har ti av.Carnegie mener utviklingen er negativ for etterspørselen etter tørrbulkshipping, da så mye som 40 prosent av capesize-etterspørselen kommer fra frakt mellom Brasil og Kina, skriver nyhetsbyrået. Videre mener Pareto Securities at capesize-markedet vil lide betydelig på kort sikt, mens de på lengre sikt tror påvirkningen kan komme til å bli mindre alvorlig.Baltic Dry-indeksen falt 9,1 prosent til 721 poeng.Golden Ocean er ned 8,71 prosent til 42,16 kroner.ABG Sundal Collier kutter ifølge en oppdatering onsdag sitt kursmål på Golden Ocean til 40 kroner fra 50 kroner, skriver TDN Direkt.Nedjusteringen kommer etter at meglerhuset nedgraderte aksjen til en hold-anbefaling og kuttet kursmålet til 50 fra 95 kroner mandag denne uken.Star Bulk Carriers er ned 8,33 prosent 60,50 kroner. Jinhui Shipping er ned 1,55 prosent til 7,60, mens Belships er ned 2,17 prosent til 4,50 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker