Frontline-smell på rød børs

Oljerally for Røkke og riggaksje amok.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 841,66 torsdag, etter en nedgang på 0,35 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.422 millioner kroner.Frykter resesjonWall Street falt i tidlig handel, men har etterhvert snudd opp etter at dagens jobbtall overrasket positivt .Europeiske investorer våknet opp til en Kina-inflasjon som kom inn på sitt laveste på over to år.Toneangivende Europa-børser var lenge ned, men karret seg i pluss mot slutten av dagen.Britiske FTSE 100 steg 0,2 prosent, tyske DAX 0,3 prosent, mens franske CAC 40 falt 0,2 prosent etter skuffende industriproduksjon i Frankrike.- Jeg begynner å bli litt bekymret for hvor tallene for europeisk industri tar veien. De øker sannsynligheten for en teknisk resesjon i Europa. En av de store utfordringene er at hvis dette gjentar seg i Italia-tallene i morgen, kan budsjettspørsmålene potensielt returnere til markedets tanker, sier sjefstrateg Michael Metcalfe i State Street Global Markets til Reuters.Oljeprisen i rødtOljeprisene sliter i negativt terreng på fravær av konkrete detaljer om handelsforhandlingene mellom USA og Kina .Brent-oljen er torsdag ned 0,6 prosent til 61,09 dollar fatet, som er opp fra rundt 60,40 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,7 prosent til 51,99 dollar fatet.Gårsdagens USA-tall som viste en overraskende høy lagerbygging for bensin legger også en demper på stemningen.Samtidig har Morgan Stanley kuttet sin 2019-prognose for oljeprisen med over ti prosent. Banken viser til forventninger om svakere vekst, samt stigende oljeproduksjon, særlig i USA.Røkke-rallyPå Oslo Børs falt Equinor 1,4 prosent til 191,75 kroner, mens Aker BP endte ned 0,4 prosent til 254,40 kroner, til tross for et par kjøpsanbefalinger .DNO falt 0,2 prosent til 15,11 kroner etter å ha kjøpt seg opp til 72,8 prosent i Faroe Petroleum .- Det er vel ikke mange som ikke selger når styret anbefaler å selge. Jeg tror det er høy sannsynlighet for at DNO snart får tett oppunder 100 prosent av aksjene, sier Danske Bank-analytiker Christian Yggeseth til Finansavisen.Ellers i olje gjorde Aker et byks på 5,0 prosent til 550 kroner på høyt volum etter at Aker Energy har gjort et storfunn av olje i Ghana på første forsøk.Aksjen roet seg dermed ned etter å ha vært oppe i 574 kroner på det høyeste i dag.Sprek oljeserviceduoNoen oljeserviceaksjer markerte seg derimot positivt.PGS spratt opp 11,4 prosent til 18,74 kroner etter at Handelsbanken har oppgradert aksjen til kjøp .Dolphin Drilling (tidligere Fred. Olsen Energy) føk til topps på vinnerlisten med en oppgang på hele 36,9 prosent til 2,25 kroner, noe som kan virke som en overreaksjon på at selskapet har inngått en intensjonsavtale med i3 Energy .Ellers i sektoren falt Subsea 7 én prosent til 94,94 kroner, mens TGS endte marginalt opp etter sin oppdatering i går .På den negative siden falt Prosafe 5,6 prosent til 16,80 kroner og BW Offshore 1,4 prosent til 38,85 kroner.Frontline-smellFrontline ble straffet med en kursnedgang på 8,0 prosent til 49,54 kroner etter at Wells Fargo ifølge TDN Direkt har nedgradert aksjen til «market perform» og kuttet kursmålet fra 7,00 til 5,50 dollar.Videre falt Flex LNG 2,3 prosent til 12,60 kroner etter at toppsjefen økte eksponeringen kraftig , mens et tredje John Fredriksen-dominert rederi, Golden Ocean, gikk tilbake 5,2 prosent til 56,65 kroner.Sistnevnte er blant Paretos toppvalg i tørrbulk , men meglerhuset mener det ikke er unngåelig å ta innover seg at estimatene for tørrbulk skal ned, og at innhentingen vil ta lenger enn tidligere anslått.Laksen byksetBlant de mest omsatte merker vi oss at laksesektoren fortsatte oppover i kjølvannet av pristallene tidligere i uken .Mowi (tidligere Marine Harvest) steg 1,8 prosent til 184,60 kroner på dagens nest høyeste volum.Videre klatret SalMar 1,8 prosent til 435,60 kroner, Lerøy Seafood 1,3 prosent til 67,22 kroner og Grieg Seafood 2,9 prosent til 105,90 kroner.Telenor falt 1,3 prosent til 167,85 kroner etter at thai-datter Dtac må ut med rundt 2,5 milliarder kroner etter et forlik med CAT Telecom .Selskapet har tidligere gjort en avsetning på 0,4 milliarder kroner.Norwegian Finans Holding falt 1,5 prosent til 69,80 kroner etter å ha mottatt grønt lys fra Finanstilsynet for kjøp av egne aksjer. Supply i tetenNærmest Dolphin Drilling på vinnerlisten finner vi Incus Investor på pluss 14,0 prosent til 71 øre.Havila Shipping steg også tosifret, nærmere bestemt med 12,0 prosent til 4,70 kroner.I andre enden finner vi skadeskutte Lavo.tv på minus 20,8 prosent til 6,8 øre på Merkur Market, mens Borgestad falt 20,5 prosent til 15,90 kroner.Ellers på Merkur Market trakk Sino Agro Food ned 11,6 prosent til 1,68 kroner.Vi merker oss også at Nordic Nanovector gikk tilbake 7,0 prosent til 55,75 kroner