Full kollaps torsdag - stiger på børsen fredag

Kort tid etter at dagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 845,08 poeng, opp 0,66 prosent.Store selskaper som DNB, Yara og Telenor stiger henholdsvis 1,09 prosent, 0,78 prosent og 0,03 prosent. Olje/EquinorFredag morgen omsettes Brent-oljen for 61,74 dollar fatet, opp 0,92 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,95 prosent til 52,86 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,8 dollar ved børsslutt torsdag.Equinor stiger 1,03 prosent til 191,45 kroner.Norsk HydroGoldman Sachs nedgraderer anbefalingen på Norsk Hydro til salg fra kjøp, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset senker samtidig kursmålet fra 55 til 33 kroner.Analytikerne viser til en forventning om at Alunorte gjenopptar full produksjon i slutten av 1. kvartal eller starten av 2. kvartal, mot en tidligere forventning på slutten av januar 2019, samt en lavere prisforventning for aluminium.Aksjen faller 2,26 prosent til 39,84 kroner.CxenseTorsdagens store taper var Cxense, som fortalte at selskapet vil hente 90 millioner kroner i en fortrinnsrettsemisjon. Tegningskursen ble satt til syv kroner.Nettoprovenyet vil ifølge meldingen benyttes til å støtte videre utvikling av selskapets virksomhet med arbeids- og vekstkapital for å fremme salgsvekst, forbedre kunderetensjon, samt fortsette utvikling av nye produkter og produktegenskaper.Cxense-aksjen endte torsdag på 11 kroner, ned hele 59,26 prosent. Fredag klatrer aksjen 4,55 prosent til 11,50 kroner.