Goldman knuser forventningene

FILE - In this Dec. 13, 2016, file photo, the logo for Goldman Sachs appears above a trading post on the floor of the New York Stock Exchange. The Goldman Sachs Group Inc. reports financial results Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo/Richard Drew, File) Richard Drew

I førhandelen på Wall Street er Goldman-aksjen opp 3,39 prosent til 186 dollar, fra 179,91 dollar ved stengetid tirsdag.

I selskapets fjerde kvartal leverte den amerikanske investeringsgiganten Goldman Sachs et resultat per aksje på 6,04 dollar, mot ventet 5,61. Samme periode i fjor var resultat per aksje på 5,68 dollar.Det fremgår av selskapets kvartalsrapport før børsåpning i New York onsdag.Banken omsatte for 8,08 milliarder dollar i kvartalet, mot Wall Street-forventningen på 7,55 milliarder dollar, ifølge Refinitiv. Samme periode i fjor leverte Goldman driftsinntekter på 7,78 milliarder dollar. I førhandelen på Wall Street er Goldman-aksjen opp 3,39 prosent til 186 dollar, fra 179,91 dollar ved stengetid tirsdag.Til tross for oppgangen har den siste tiden vært vanskelig for selskapet. Goldman-aksjen falt 34 prosent i 2018, men har klatret om lag åtte prosent siste måned.