Havilafjord åpner det norske high yield-markedet

- Et svært solid datapunkt, sier meglertopp.

SpareBank 1 Markets og Fearnley Securities bisto i fjor sommer Sævik-familiens selskap Havilafjord AS med å utstede et senior sikret obligasjonslån på 750 millioner kroner som forfaller i 2023.Nå er de samme meglerhusene midt inne i sluttspurten med å fullføre en utvidelse av lånet på ytterligere 250 millioner kroner som dermed øker det utestående beløpet til totalt én milliard kroner.Lånet har en flytende rente på tre måneders NIBOR pluss et rentepåslag på 5 prosent. - Jeg forventer at vi stenger den i dag, sier Kenneth C. Edvardsen, meglersjef for high yield-obligasjoner i SpareBank 1 Markets, til Hegnar.no.Det er årets første deal i det norske primærmarkedet for high yield-obligasjoner som dermed kan erklæres for åpnet.- Duket for mer- Jeg synes det har vært god interesse, sier Edvardsen som er veldig fornøyd med den første norske high yield-dealen i 2019.- Det er veldig sterkt gitt det markedet vi har hatt, sier han. Uroen i verdens finansmarkeder som startet for alvor i fjor høst samtidig som oljeprisen raste, førte til at rentepåslagene økte og at markedet for nye utstedelser i praksis stengte i midten av november.Meglertoppen mener symbolverdien ved å få åpnet markedet igjen er viktig, og at den første transaksjonen dermed kan legge til rette for flere.- Nå er det duket for flere dealer.MilliardselskapHavilafjord AS som eies av Sævik-familien gjennom Havila Holding, er største eier i børsnoterte Fjord1 med 51,5 prosent av aksjene.-Pengene skal distribueres opp til Havila Holding som da står fritt til å bruke midlene til de investeringer som de ønsker å gjøre, sier Vegard Sævik til Hegnar.no. Fjord1 er et av de ledende transportselskapene i Norge, og har som kjernevirksomhet å eie og drifte ferger og passasjerbåter. I mai 2017 ble selskapets aksjer tatt opp til notering på Merkur Market. Det skjedde etter at Sævik-familien frigjorde et milliardbeløp gjennom salget av 49 prosent av selskapet. Også da var SpareBank 1 Markets og Fearnley Securities tilretteleggere.August samme år ble transportselskapet overført til hovedlisten på Oslo Børs.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også