Hermanrud: Aksjene du bør satse på i et usikkert marked

(Finansavisen): Etter opp- og nedturer, ligger Oslo Børs omtrent på samme nivå som ved forrige årsskifte.- Nå er det mye dårlig stemning, og det er mange år siden sist det var slik. Store deler av det norske markedet er rett og slett grusomt, og aksjene som har stått mest imot nedgangen er dominert av utenlandske eiere, sier Peter Hermanrud, aksjestrateg i Sparebank 1 Markets, til Finansavisen.Eskalerer fallet, faller alt, men foreløpig opplever Hermanrud markedet som ganske selektivt. Samtidig mener han mange av de defensive aksjene begynner å bli høyt priset.- Fjordkraft er likevel en ganske åpenbar trygg havn. Inntjeningsmodellen er uavhengig av økonomien, ettersom kundene stort sett kjøper den samme strømmen. Den løpende inntjeningen er høy, det samme er inntjeningspotensialet. Det samme er både Sparebank 1 Nord-Norge og Telenor. Fellesnevnerne for disse er høy direkteavkastning og relativt liten risiko, sier Hermanrud til Finansavisen.Leif Eriksrød, forvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, tror de viktigste faktorene for 2019 er de samme som ved starten av 2018.- Det vil si hvordan sentralbankene opptrer for å redusere obligasjonskjøpsprogrammene, og hvordan oljeprisen utvikler seg, særlig for Norges del. Støyen rundt handelskrig vil nok roe seg, men her ligger fortsatt det største uromomentet. Usikkerhet kan gjøre at store investeringer settes på vent, sier Eriksrød til Finansavisen.Han tror oljeprisen henter seg inn igjen etter en periode med stor overproduksjon, og i den grad aksjer er trygt har han tre anbefalinger: Aker BP, Elkem og NTS.