Høyner kursmål for børsvinner – spår solfylte år fremover

Norne venter et resultat per aksje på 0,09 kroner, mot konsensus-tallet på 0,22 kroner.

Neste uke slipper Scatec Solar sine resultater for fjerde kvartal. Nylig har selskapet offentliggjort at flere prosjekter har begynt å bevege seg fra ordreboken til under bygging, og noen til drift.Men de sistnevnte bevegelsene henger litt etter i henhold til planen, som vil antagelig ha en liten innvirkning i tallene for fjerde kvartal.Det skriver Norne Securities fredag, som følgelig høyner sitt kursmål til 81 kroner fra 72, da sannsynligheten for at prosjekter er under vurdering er forbedret fra 40 til 50 prosent. Meglerhuset fastholder likevel en hold-anbefaling, da aksjen har en begrenset oppside i etterkant av kursfesten fra Equinor-nyheten.For Scatecs fjerde kvartal spår meglerhuset en omsetning på 346 millioner kroner, mot konsensus på 356 millioner. Ebitda vil lande på 270 millioner, mens konsensus peker på 273 millioner kroner.Norne venter et resultat per aksje på 0,09 kroner, mot konsensus-tallet på 0,22 kroner.Scatec Solar endte børsdagen i går på 78,9 kroner, opp 10,04 prosent siste måned. På ett år har aksjen klatret hele 55,93 prosent.