Holberg Triton knuste de fleste fondene i fjor

Hogne Tyssøy forvalter fondet Holberg Triton. I fjor var avkastningen på 12 prosent og siden starten i 2015 har fondet steget med 50 prosent. Her forteller han hva som er hemmeligheten.

23.01.2019 Gjest: Hogne Tyssøy, Holberg Fondene
Børs

Hogne Tyssøy forvalter Holberg Trinton sammen med Jann Molnes, og de har gått systematisk til verks innen sjømatsektoren. Onsdag var han gjest i Økonominyhtene med Trygve Hegnar.Her fortalte han om hvordan de tenker og hva de har oppnådd så langt, i fondet som nå er på knappe 700 millioner kroner.Det hele startet i 2012, da de to begynte å analysere alle verdens 200 børsnoterte sjømataksjer og drillet seg ned til de satt igjen med drøyt 10 prosent.I 2015 åpnet fondet og nå består det av 26 selskaper fra Nord-Amerika i vest til Japan i øst. Mye er laks, men her er det alt fra oppdrett av hvitfisk i Vietnam til et fullintegrert fiskeriselskap i Canada, New Zealands største fiskeriselskap og et japansk matvareselskap med fokus på tang, tare og soya.Siste 12 månder er avkastningen på 19 prosent og de siste tre årene har avkastningen i snitt vært på 13,8 prosent. I fjor var avkastningen på 12 prosent og på nær fire år har fondet steget med 50 prosent.Det gjorde fondet til et av de aller beste børsnoterte fondene i fjor, både i Norge og Sverige.Tyssøy & Co har for eksempel satset på Lerøy Seafood, Bakkafrost, Salmar og Mowi, men i tillegg har de også funnet frem til 22 andre. Selv om forvalterne kommer fra sjømathovedstaden Bergen har de imidlertid ikke funnet plass til Grieg Seafood. Men de følger selskapet tett.Prisingen varierer selvfølgelig fra selskap til selskap, men basert på 2018 er pris/bok for porteføljen, ifølge Tyssøy, på 1,6, mens P/E er på 14,1.Estimert P/E for 2019 er på 12,4, mens forventet salgsvekst er på 5,1 prosent, mens veksten i nettoresultatet er anslått til 14,8 prosent.Hør også intervjuet med Hogne Tyssøy på HegnarPodden.

hogne tyssøy
holbergfondene
Nyheter
Børs