Ikke game over - børsvinner suste opp 140 prosent

Det var ikke de store bevegelsene på Oslo Børs mandag.Hovedindeksen endte til slutt opp 0,13 prosent til 854,98. Det ble hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.647 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 0,38 prosent til 62,94 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,40 prosent til 54,26 dollar fatet.Den seneste riggtellingen i USA viste en betydelig nedgang i antallet aktive oljerigger og Kina publiserte ifølge TDN Direkt sterke raffinerikjøringstall.Raffinerikjøringen steg til 12,12 millioner fat per dag i 2018. Det er ifølge nyhetsbyrået opp 6,8 prosent sammenlignet med 2017-nivået.Tradere sier ifølge TDN Direkt at prisene løftet seg sammen med publisering av tallene.Kinesiske BNP-tall viser at økonomien i landet vokste 6,4 prosent i 4. kvartal. Flere advarer ifølge nyhetsbyrået imidlertid nå om at utsiktene til den globale økonomien kan bremse opp.- Selv om de fundamentalene har demonstrert signaler på rebalansering i markedet, vil vedvarende svakhet i globale økonomiske forhold, sammen med opportunistiske amerikanske svingprodusenter utgjøre motvinder for prisnivåene på lengre sikt, sier investeringsanalytiker i Phiilips Futures, Benjamin Lu, ifølge TDN Direkt.Equinor falt 0,28 prosent til 193,00 kroner, mens Aker BP er ned 0,84 prosent til 283,80 kroner. DNO steg 2,39 prosent til 16,51 kroner.Kursrally i TV-aksje Den 8. januar foreslo styret i Merkur Market-noterte Lavo.tv å oppløse og avvikle selskapet etter å ha mistet store deler av egenkapitalen og opplevd finansieringsproblemer.Fredag ettermiddag fikk pipen en annen lyd, etter at selskapet har mottatt tilbud om finansieringsbistand fra eksisterende forbindelser og har innledet forhandlinger.Aksjen har vært opp over 300 prosent i løpet av mandag formiddag. Aksjen endte til slutt opp 142,15 prosent til 0,16 kroner. NorwegianIAG vil ikke delta i en budkrig om Norwegian Air Shuttle, melder The Irish Independent, ifølge TDN Direkt mandag morgen. IAG skal imidlertid fortsatt være interessert i Norwegian, etter kjøpet av 4,6 prosent av selskapet i fjor.- Jeg liker Norwegian. Jeg liker varemerket. Jeg liker det Bjørn Kjos har gjort, sier Walsh til avisen.Norwegian-aksjen klatret mandag 3,52 prosent til 177,70 kroner. Meglerhus senket aksjeSparebank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på REC fra nøytral til salg, melder TDN Direkt.Kursmålet settes til 0,40 kroner.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at kombinasjonen av et svakt polysilisium-marked og en begrenset kontantandel i selskapet gir en høy sannsynlighet for nedtrapping av Moses Lake eller behov for emisjon innen de neste 12 måneder.REC er ned 16,90 prosent til 0,59 kroner. Vinnere og tapereBlant de mest omsatte aksjene er det blandet stemning. Mowi er opp 1,53 prosent, Subsea 7 steg 1,57 prosent, mens Telenor er opp 1,05 prosent. Norsk Hydro og DNB falt henholdsvis 1,16 og 0,55 prosent. Dagens børstaper ble Merkur Market-noterte Zenith Energy. Aksjen endte ned 36,23 prosent, foran nevnte Rec. Kolibri Kapital, som er notert på Merkur Market, og Atlantic Petroleum følger bak Lavo.tv på vinnerlisten. Duoen steg 20,69 og 16,89 prosent.