- Jeg hadde tatt de pengene og puttet alt i aksjemarkedet

Skagens investeringsdirektør har kun ett marked for øye.

Fjorårets spådom endte med skivebom. Men investeringsdirektør Alexandra Morris er skråsikker på at hun i lengden vil gi kundene gullkantet avkastning, skriver Dagens Næringsliv.I 2018 spådde Morris at fremvoksende markeder ville stå igjen som fjorårets vinner, men tok kraftig feil. Hun har imidlertid langt fra mistet troen.- Fremvoksende markeder er 20–40 prosent lavere priset enn resten av aksjemarkedet, sier investeringsdirektøren til DN, og har også langsiktige råd til journalisten.- Du er jo ung og skal spare gjennom å nedbetale lån. Så er spørsmålet hvor mye skal du spare ekstra til pensjon. Hadde jeg vært deg, hadde jeg tatt de pengene og puttet alt i aksjemarkedet, og kanskje spesielt i vekstmarkedet, sier hun.- Utviklede markeder vil etter hvert utgjøre mindre enn halvparten av globalt bnp. De vokser mindre og mer av økonomien i de landene er allerede på børsen. De er allerede blitt «verdipapirifisert», mens fremvoksende markeder har mer å gå på. Det er mindre som er på børs, sier Morris til avisen.