Jinhui Shipping - bildet er hentet fra selskapets Q3-rapport 2012

Jinhui selger skip for 64 mill.

Tilpasser seg volatilt marked gjennom å kvitte seg med den eldre delen av flåten.

Tørrlastrederiet Jinhui Shipping har inngått en avtale om å selge et tørrlastskip av typen Supramax.Det fremgår av en melding onsdag.Prisen er avtalt til 7.380.768 dollar, tilsvarende rundt 64 millioner kroner. Årets første skipssalg er dermed i boks. I 2018 fikk fire skip nye eiere.I forbindelse med salget av en 2002-bygd Supramax i desember for 6,9 millioner dollar, skrev rederiet at det - til tross for de seneste forbedringene i shippingmarkedene - fortsatte å se usikkerhet og volatilitet og dermed operasjonell risiko for konsernet.- For å ytterligere redusere den operasjonelle- og likviditetsrisikoen, mener vi det er viktig for konsernet å justere flåtestørrelsen til aldersprofilen, og det er også viktig å forbli finansielt fleksible i dagens marked som hele tiden endrer seg, skrev rederiets styre. Etter onsdagens salg og det som ble meldt i desember, består flåten av 16 supramax-er og to post-panamaxer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også