Kina legger frem forslag for å eliminere handelsubalansen

Kina skal angivelig være villige til å øke importen kraftig fra USA i årene fremover, melder Bloomberg.

Kina har kommet med et forslag overfor USA der kineserne vil øke importen kraftig, melder Bloomberg.Forslaget omhandler et 6-årig program som skal redusere kinesernes handelsoverskudd med USA fra 323 milliarder dollar til null innen 2024.Dette impliserer at kineserne vil øke importen fra USA med mer enn én billion dollar årlig fra dagens nivåer, ifølge Bloomberg.Men skal man tro nyhetsbyråets kilder, så skal de amerikanske handelsrepresentantene ha ønsket seg en raskere gjennomføring på bare to år.I tillegg ligger ikke stidens kjerne utelukkende i handelsbalansen mellom de to landene.USA mener at kineserne stjeler intellektuell kapital og at myndighetene subsidier industrien på en uverdig måte. Denne floken er vesentlig vanskeligere å løse.Forslaget skal ha blitt lagt frem under møtene i Beijing fra 7. - 9. januar, melder Bloomberg.«Samtalene med Kina går veldig bra!», tweetet Trump tirsdag 8. januar og kan ha siktet til nettopp denne utviklingen.