Kjendisene er hardt inne i Spetalens IMO-veddemål

Etter en kraftig kalddusj fredag morgen, endte Vistin Pharma i pluss etter å ha avslørt hvor stort det urealiserte tapet er. Øystein Stray Spetalen benyttet muligheten til å kjøpe enda mer. 

Vistin Pharma raste på Oslo Børs fredag morgen etter torsdagens nyhet om at oljeguru Torbjørn Kjus har gitt seg som leder for energihandelsatsingen. På det laveste var aksjen nede i 6,10 kroner, etter en nedgang på over 17 prosent. Etter at selskapet kom med en oppdatering der det blant annet fremgikk at det urealiserte tapet på selskapets oljederivater til nå er på 101,3 millioner kroner, hentet aksjen seg inn igjen og vel så det. En stigende oljepris bidro nok også til reverseringen som førte til at aksjen til slutt endte opp 8,11 prosent til 8 kroner fredag. Største eier Øystein Stray Spetalen rakk å sikre seg flere aksjer på billigsalg før kursen snudde opp.Ifølge en melding fredag ettermiddag kjøpte det Spetalen-kontrollerte selskapet Saga Tankers 768.337 Vistin-aksjer til kurs 6,88 kroner. Spetalen og tilknyttede selskaper kontrollerer dermed totalt 19,2 prosent av aksjene i Vistin Pharma. KjendistapSelskapet har en rekke andre kjente aksjonærer der flere kom inn på eiersiden gjennom en rettet emisjon på 300 millioner kroner i mars i fjor.Astrup-familiens investeringsselskap Pactum tegnet seg for snaut 2,7 millioner aksjer, mens Sundt-familien og Arne Fredly tok rundt 1,6 millioner aksjer hver, viser aksjonæroversikter. Videre kom både Kristian Lundquist, gjennom Middelborg Invest, og Runar Vatne gjennom Vatne Equity, inn på eiersiden med henholdsvis 423.295 aksjer og 769.264 aksjer.Foreløpig er investeringen i minus. Emisjonen ble gjort til kurs 11,20 kroner, noe som betyr at de nevnte investorene har et samlet urealisert tap på rundt 23 millioner kroner.Senere har også Awilhelmsen, Torstein Tvenge og Andenæs-familien med flere kommet til. Kontantbeholdningen ved utgangen av 2018 var på 320,6 millioner kroner, inkludert 163,5 millioner kroner som er stilt som sikkerhet til motparten. Aksjemarkedet priser selskapet til 354,8 millioner kroner.