Knallsterkt fra IBM

IBM leverte bedre enn forventningene både på topp- og bunnlinjen.

Tirsdag etter børsslutt la IBM frem sitt resultat for 4. kvartal 2018.Resultatene var svært lystig lesning for IBM-investorene.Selskapet leverte 4,87 dollar per aksje på bunnlinjen, mot forventet 4,82 dollar per aksje ifølge Refinitiv-konsensus.Omsetningen kom inn på 21,76 milliarder dollar, mot forventet 21,71 milliarder dollar, og tre prosent bedre enn året før.For helåret 2018 ble det justerte resultatet per aksje 13,81 dollar, mot konsensusestimatene på 13,78 dollar per aksje.Selskapets største divisjon, Technology Services and Cloud Platforms, sto for 8,9 milliarder dollar av omsetningen, mot ventet 9,04 dollar.Men det var særlig selskapets nest største divisjon, Cognitive Solutions, som virkelig overrasket markedet. Divisjonen omsatte for 5,5 milliarder dollar, godt over forventningen på 5,27 milliarder dollar.Selskapet guider et justert resultat per aksje på «minst» 13,90 dollar per aksje for helåret 2019, samt en fri kontantstrøm på 12 milliarder dollar.Aksjen dundret opp 7 prosent i etterhandelen på Wall Street.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker