Kun én ting kan hindre børsoppgang

Resesjon kan stoppe oppgang, men forvalterne Arne Simensen og Erlend Lødemel i Fondsfinans er mer positive til aksje- og rentemarkedet enn for ett år siden.

– Det fallet vi så i markedene i fjor, innebar en forventning om at økonomien vil bli betydelig svakere i år. Gitt at vi ikke tror på det, var det fallet for bratt, sier Arne Simensen i Fondsfinans, til DN.Erlend Lødemel i Fondsfinans forklarer at det er flere grunner til at de tror på fortsatt god økonomisk vekst:- Rentene er fortsatt relativt lave, og oljeprisen har falt en del tilbake. I tillegg har myndighetene i Kina begynt å stimulere økonomien ved hjelp av finanspolitikken. Det bidrar til å demme opp for uroen i finansmarkedene som kunne ha forplantet seg inn i realøkonomien, sier Lødemel til DN.Simensen sier til avisen at gan mener at prisingen i flere markeder nå er for lav sammenlignet med hvor bra det går økonomisk.- Hvis vi ikke får en resesjon, skal aksjekursene opp, fortsetter Simensen.