Kursrally etter kjøpsrop - meglerhus senket aksje

Oslo Børs holdt seg i negativt terreng hele mandag.Hovedindeksen endte til slutt ned 0,56 prosent, til 836,72.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.699 millioner kroner. Bedre stemning i markedetStemningen i markedet er helt klart bedre, når markedet nå tilsynelatende ignorerer skuffende økonomiske data, og fokuserer på de positive signalene. Hva fikk stemningen til å skifte så brått, spør Nordea-strategene.En viktig faktor er ifølge de to at etter korreksjonen i desember, er mye negativt allerede priset inn i aksjekursene. Dermed er det lettere å håndtere skuffende data, og listen for å overraske på positivt er lav.«En annen, kanskje viktigere faktor, er signalene fra sentralbanken i USA, både Powell sine uttalelser, referatet fra rentemøtet som kom forrige uke, samt en rekke bekreftelser fra Powell sine kollegaer gjennom uken, om at sentralbanken i USA vil vise større fleksibilitet med tanke på videre innstramming», heter det i oppdateringen. OljeprisenOljeprisen har på det meste vært ned nærmere to prosent, men har hentet seg inn utover ettermiddagen.Ved børsslutt omsettes Brent-oljen for 60,31 dollar fatet, ned 0,28 prosent. WTI-oljen er ned 0,06 prosent til 51,55 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Huges riggtelling viste fredag at antallet rigger i USA er uendret til 1.075 per 11. januar, og opp 136 rigger på årsbasis.Knyttet til Opec/ikke-Opec-kuttene, som tok effekt fra 1. januar 2019, uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih ifølge CNBC at han er sikker på at de involverte aktørene vil møte produksjonskuttene for å oppnå balanse i oljemarkedet i 2019, på tross av det han beskriver som en lavere enn ventet kutt-takt fra noen, skriver TDN Direkt.Equinor falt 1,23 prosent til 189,00 kroner.Ellers i olje steg DNO 0,86 prosent til 15,22 kroner, mens Aker BP klatret 0,71 prosent til 255,80 kroner.Pareto Securities oppjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på DNO-aksjen til 25 kroner fra tidligere 23 kroner, og opprettholder samtidig en kjøpsanbefaling.Aker BP er ute med en oppdatering som viser at selskapet produserte 155.700 fat oljeekvivalenter pr dag i fjerde kvartal 2018, opp fra 150.600 fat pr dag i tredje kvartal. Seabird-rally etter oppgraderingFearnley Securities tar opp dekning på Seabird Exploration med en kjøpsanbefaling , ifølge TDN Direkt.Kursmålet settes til 2,5 kroner, noe som betyr at meglerhuset ser en oppside på nærmere 70 prosent fra dagens nivåer.Aksjen slo til med en oppgang på 10,26 prosent til 1,59 kroner. Kun tre aksjer gjorde det bedre mandag. Meglerhus vraket Veidekke Innen entreprenørsektoren tar DNB Markets anbefalingen på Veidekke ned fra «hold» til «selg» , går det frem av en fersk oppdatering.Utviklingen i det svenske boligmarkedet har vært enda svakere enn ventet og i tillegg venter DNB Markets at rapporten for 4. kvartal 7 februar vil vise lav kapasitetsutnyttelse for asfaltvirksomheten.Veidekke-aksjen er ned 6,17 prosent til 91,30 kroner. Det har ellers vært en rekke aksjetips mandag formiddag. Hele oversikten finner du her. PGSPGS opplyser mandag at det starter revitalisering av nøkkelområder i selskapets Nigeria-bibliotek med et nytt prosjekt. Dette skal levere det første MC3D PSDM-datasettet over blokker i Nigeria i andre kvartal 2019.Datasettet vil dekke blokkene OPL321 og OPL323, samt data innhentet i 2004 over blokkene OPL314 og OPL315, opplyses det.Aksjen endte opp 2,13 prosent til 18,20 kroner. Vinnere og tapereVinnerlisten toppes av Aqua Bio Technology, opp 17,02 prosent.EAM Solar og Havila Shipping steg 11,66 og 10,30 prosent, til 45,00 og 3,64 kroner. I motsatt ende finner vi Next Biometrics, som falt 13,39 prosent til 19,92 kroner. Incus-aksjen falt 10,91 prosent til 0,80 kroner. Avocet Mining og Thin Film Electronics endte ned drøye elleve prosent, begge til 0,62 kroner. Blant de mest omsatte aksjene er det blandet stemning mandag.Yara og DNB endte marginalt opp med sine 0,03 prosent. Mowi steg 0,69 prosent, mens TGS og Storebrand 0,16 og 0,28 prosent.Norsk Hydro falt tilbake 1,04 prosent, mens Subsea 7 og Aker-aksjen falt 0,80 og 0,91 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker