Løfter riggsektoren til «kjøp» - dette er meglerhusets favorittaksjer

Pareto Securities er nå positive til en rekke aksjer i riggsektoren.

Pareto Securities oppgraderer sin anbefaling på riggsektoren til kjøp, melder TDN Direkt.De mener fundamentale faktorer fortsatt peker på økte aktivitetsnivåer på mellomlang til lang sikt til tross for det seneste oljeprisfallet.Ifølge meglerhuset impliserer endringen i aksjekursene siden toppen i oktober at innhentingen i sektoren blir utsatt med om lag 2,5 år, men ettersom brent-oljen handles på den marginale break even-kurven for offshore-prosjekter mener de at dette er overdrevet.«Vi argumenterer for at prisingen har løsrevet seg fra underliggende fundamentale faktorer de seneste månedene og at den seneste volatiliteten har gitt et godt inngangspunkt inn i alle aksjer i vårt dekningsunivers», skriver Pareto, ifølge TDN Direkt.De nedjusterer sitt estimat for oljeselskapenes pengebruk i 2019, og anslår nå en vekst på 6 prosent, mot tidligere 10 prosent.Seadrill, Ensco og Rowan Companies trekkes ifølge nyhetsbyrået frem som Paretos toppvalg i sektoren.Meglerhuset mener videre at selskaper som Northern Drilling og Odfjell Drilling gir trygg eksponering mot harsh environment-markedet som de mener allerede er på vei til å bli mer balansert.Borr Drilling fremheves dersom en ønsker eksponering mot premium-delen av jackup-markedet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også