Maersk Drilling klargjøres for børsnotering

Nå er både ledelsen og styret besatt, og der er Maersk-familien representert.

Etter å ha vurdert ulike strategiske alternativer for riggselskapet Maersk Drilling, inkludert et rent salg, i to år, besluttet det danske industrikonglomeratet A.P Möller-Maersk i sommer at selskapet skal noteres på børsen i København.Siden da har det blitt tatt flere grep for å forberede selskapet på en uavhengig børsnotering som etter planen skal gjennomføres i løpet av 2019.Målet er at selskapet skal fungere som en selvstendig enhet i god tid før noteringen.Det foreløpig siste grepet er relatert til selskapets styre.Uggla blir nestlederClaus V. Hemmingsen fortsetter som styreleder, og med seg som nestleder får han Robert Maersk Uggla, opplyses det i en melding fra riggselskapet.Uggla er for tiden konsernsjef i A.P. Moller Holding, og innehar styreledervervet i Maersk Tankers, i tillegg til å være medlem av styret i A.P. Möller-Maersk. Det har han vært siden 2014.De øvrige styremedlemmene er Kathleen MacAllister, tidligere konsernsjef i Transocean, Robert Routs som blant annet har lang ledererfaring fra oljeselskapet Shell, og Martin N. Larsen, finansdirektør i A.P. Moller Holding.I tillegg skal det utnevnes to ansatterepresentanter for en periode på fire år i forkant av noteringen, mens nåværende styremedlem Mads Winther trer ut av styret i forbindelse med denne.Vurderer utvidelse- Jeg er veldig glad for at Claus Hemmingsen har gått med på å fortsette som styreleder i Maersk Drilling etter en planlagt notering, sier Uggla og skryter uhemmet av Maersk Drillings tidligere mangeårige konsernsjef.- Maersk Drilling-styret vurderer nå hvorvidt man skal nominere ytterligere uavhengige styremedlemmer etter en børsnotering for å styrke det ytterligere, legger han til.I høst ble ledelsen etablert med Jørn Madsen som konsernsjef og Jesper Ridder Olsen som finansdirektør.Ytterligere informasjon kan forventes når riggselskapet slipper sin første selvstendige årsrapport 7. februar.