- Markedene er langt mer pessimistiske

Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets om kronekurs, rentebildet og hva vi kan forvente oss i år.

Det har vært store svingninger i den norske kronen de siste ukene. På begynnelsen av året har kronen styrket seg mot både dollar, euro og pund. Oljeprisen er opp, men også renteforventninger er en viktig faktor for hvor den norske kronen skal bevege seg.Her har likevel rentemarkedet og analytikerstanden forskjellig oppfatning av hva som skal skje, skal vi tro valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets. - Vi har forventninger om to rentehevinger i år. Nå allerede i mars – og en tidlig på høsten, sa Østnor, da han gjestet HegnarTV denne uken, og fortsatte;- Men det er klart at ser vi på rentemarkedene, og hva som nå prises inn, så prises det ikke inn noe som helst. I likhet med USA, hvor rentemarkedene heller i retning av at det er større sannsynlighet for rentekutt.-Vi har en oppfatning av at finansmarkedene er langt mer pessimistiske, enn hva realøkonomien og det nominelle bildet vi ser utenlands, men også her hjemme tilsier. Men vi tror Norges Bank vil heve renten i mars. Den rentehevingen har vært varslet lenge og tydelig. Det skal nok mer til enn den uroen vi har sett for at de skal avvike fra den planen, sier Østnor.Hvilke estimater DNB Markets har for den norske kronen, kan du høre ved å klikke deg inn i TV-sendingen på toppen av artikkelen, eller på HegnarPodden under: Hør hele intervjuet med Magne Østnor her:


Les også