Meglerhus: Én av flere kurs-triggere

Røkke-aksjen faller marginalt på Oslo Børs før morgendagens kapitalmarkedsdag.

Børs

Aker BP er lite endret på en flat Oslo Børs onsdag før morgendagens kapitalmarkedsdag. Aksjen faller i skrivende stund 0,1 prosent til 263,20 kroner.Ifølge Sparebank 1 Markets er de viktigste guiding-parameterne for Aker BP produksjon, driftsinvesteringer samt utbyttenivå, skriver TDN Direkt, og viser til at meglerhuset estimerer en produksjon på 157.000 fat oljeekvivalenter per dag i 2019, sammenlignet med 155.700 fat per dag i 2018.«De viktigste bidragsyterne til de estimerte produksjonsvolumene i 2019 er Valhall på 47.500 fat per dag, Alvheim på 35.500 fat per dag og Skarv på 25.000 fat per dag», skriver meglerhuset.Meglerhuset forventer videre ifølge nyhetsbyrået at selskapet vil guide utbytte i 2019 på 13 kroner per aksje, samtidig som de forventer driftsinvesteringer 1,55 milliarder dollar i 2019.Ser videre potensialDNB Markets forventer at Aker BP i sammenheng med kapitalmarkedsdagen vil komme med en klar indikasjon knyttet til operasjonelle forbedringer og digitalisering, samt oppløftende letepotensial på kort sikt, skriver TDN Direkt.Meglerhuset oppjusterer den verdijusterte egenkapitalen på Aker BP til 246 kroner, ettersom de ser videre potensial for felter som Valhall, Ula-området og Johan Sverdrup, sammen med en potensiell endelig investeringsbeslutning for NOAKA.Én av flere kurs-triggereSEB Equity Research mener ifølge nyhetsbyrået kapitalmarkedsdagen er en av flere kurs-triggere i Aker BP sammen med leteprogrammet, oppstart av prosjekter samt videre potensielle oppkjøp.«Videre klarhet og ny guiding for 2019 bør redusere risikoen på estimatene, og vi forventer dette til å bli en positiv event, gunstig mottatt av markedet», skriver analytikerne.

aker bp
sparebank 1
dnb markets
seb