Meglerhus øyner oppside etter knalltall

Meglerhusets kursmål impliserer en P/E på 19,3 og 18,7 for henholdsvis 2019 og 2020, basert på estimater.

Torsdag morgen meldte Gjensidige om et resultat etter skatt på 1.304,2 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 1.002,1 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 2,61 kroner, mot 2,01 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 1,21 kroner per aksje.- Vi ser minst flere triggere for aksjen i de kommende kvartalene, blant annet bedre lønnsomhet i bilforsikring, relativt god vinterpriode samt bedre verdsettelse sammenlignet med andre nordiske konkurrenter, skriver Norne Securities i en oppdatering fredag.Meglerhuset oppgraderer Gjensidige-aksjen til kjøp, og høyner samtidig kursmålet til 162 kroner fra 142. - Vi ser et vendepunkt i resultatene i de kommende kvartalene støttet av bilforsikring som allerede viste en god utvikling og bør fortsette i 2019 etter implementerte prisjusteringer i fjor. Bilforsikrings lønnsomhet er guidet til å nå et vendepunkt i første halvdel 2019. I tillegg skal resultatene støttes av solid investeringsavkastning i første kvartal basert på så langt god utvikling i kapitalmarkedene.Meglerhuset nevner også at Gjensidige har en mer attraktiv verdsettelse i forhold til nordiske konkurrenter. Historisk har Gjensidig tradet med en P/E-premie i forhold til industristandard, det vil si henholdsvis 16,4 mot 15,8, men handles nå med en P/E på 17 for 2019, mot 19,2 for selskapets konkurrenter.Meglerhusets kursmål impliserer en P/E på 19,3 og 18,7 for henholdsvis 2019 og 2020, basert på estimater.Torsdag endte Gjensidige-aksjen på 143 kroner, som vil si at aksjen har klatret 6,08 prosent siste måned. På ett år er den likevel ned 6,11 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også