Meglerhus roper «selg» - REC faller 8,5 prosent

Meglkerhus nedgraderer sin anbefaling og aksjen faller markant.

Sparebank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på REC fra nøytral til salg, melder TDN Direkt.Kursmålet settes til 0,40 kroner.Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at kombinasjonen av et svakt polysilisium-marked og en begrenset kontantandel i selskapet gir en høy sannsynlighet for nedstigning av Moses Lake eller behov for emisjon innen de neste 12 måneder.Sparebank 1 Markets påpeker at det er tre hendelser som kan akselerere behovet for ekstern finansiering - erstatningslånet på 25 millioner dollar, et skattekrav på 30 millioner dollar, samt endring i arbeidskapital på rundt 32 millioner dollar.«Skattekravet kan i det verste tilfellet bli en betaling på 250 millioner dollar, hvilket kan bety konkurs for selskapet. Selv i det det beste scenarioet, der Kina kutter importskatt på polysilisium, tror vi REC kan behøve ekstern finansiering for å øke kapasiteten», skriver meglerhuset.- I helgen videreførte Kina toll på silisium ett år til, og i våre estimater er REC tom for penger innen 12 måneder. I tillegg har REC en skattesak som jeg føler er 50/50 om de vinner eller taper. Taper de den er de i beste fall tom for penger, i verste fall konkurs. I det beste scenarioet er aksjen verdt ca en krone, men det virker som best case uansett er en emisjon, sier analytiker i Sparebank 1 Markets, Jonas Meyer, til TDN Direkt.REC-aksjen faller mandag formiddag 0,59 prosent til 0,649 kroner.