Meglerhus spår kjempeopptur - aksjen rett inn på vinnerlisten

Oslo Børs holder seg i negativt terreng mandag.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 836,30, ned 0,61 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.102 millioner kroner. «Denne uken starter resultatsesongen for fjerde kvartal i USA, der hele 35 selskaper i S&P500 indeksen slipper sine tall i løpet av de neste fem dagene. Med andre ord ligger det an til å bli en spennende uke på Oslo børs. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet mandag på grunn av svake kinesiske makrotall. Tallene for både eksporten og importen skuffet i desember, skriver Roger Berntsen.Bedre stemning i markedetStemningen i markedet er helt klart bedre, når markedet nå tilsynelatende ignorerer skuffende økonomiske data, og fokuserer på de positive signalene. Hva fikk stemningen til å skifte så brått, spør Nordea-strategene.En viktig faktor er ifølge de to at etter korreksjonen i desember, er mye negativt allerede priset inn i aksjekursene. Dermed er det lettere å håndtere skuffende data, og listen for å overraske på positivt er lav.«En annen, kanskje viktigere faktor, er signalene fra sentralbanken i USA, både Powell sine uttalelser, referatet fra rentemøtet som kom forrige uke, samt en rekke bekreftelser fra Powell sine kollegaer gjennom uken, om at sentralbanken i USA vil vise større fleksibilitet med tanke på videre innstramming», heter det i oppdateringen. OljeprisenOljeprisen har falt betydelig gjennom helgen.Brent-oljen er mandag morgen ned 1,74 prosent til 59,43 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,94 prosent til 50,59 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Huges riggtelling viste fredag at antallet rigger i USA er uendret til 1.075 per 11. januar, og opp 136 rigger på årsbasis.Knyttet til Opec/ikke-Opec-kuttene, som tok effekt fra 1. januar 2019, uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih ifølge CNBC at han er sikker på at de involverte aktørene vil møte produksjonskuttene for å oppnå balanse i oljemarkedet i 2019, på tross av det han beskriver som en lavere enn ventet kutt-takt fra noen, skriver TDN Direkt.Equinor faller 1,75 prosent til 187,95 kroner.Ellers i olje stiger DNO 2,13 prosent til 15,25 kroner, mens Aker BP trekker opp 0,08 prosent til 255,20 kroner.Pareto Securities oppjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på DNO-aksjen til 25 kroner fra tidligere 23 kroner, og opprettholder samtidig en kjøpsanbefaling.Aker BP er ute med en oppdatering som viser at selskapet produserte 155.700 fat oljeekvivalenter pr dag i fjerde kvartal 2018, opp fra 150.600 fat pr dag i tredje kvartal. Seabird-rally etter oppgraderingFearnley Securities tar opp dekning på Seabird Exploration med en kjøpsanbefaling , ifølge TDN Direkt.Kursmålet settes til 2,5 kroner, noe som betyr at meglerhuset ser en oppside på nærmere 70 prosent fra dagens nivåer.Aksjen legger på seg 7,77 prosent til 1,55 kroner. Meglerhus vraker Veidekke Innen entreprenørsektoren tar DNB Markets anbefalingen på Veidekke ned fra «hold» til «selg» , går det frem av en fersk oppdatering.Utviklingen i det svenske boligmarkedet har vært enda svakere enn ventet og i tillegg venter DNB Markets at rapporten for 4. kvartal 7 februar vil vise lav kapasitetsutnyttelse for asfaltvirksomheten.Veidekke-aksjen er ned 6,47 prosent til 91,00 kroner. Det har ellers vært en rekke aksjetips mandag formiddag. Hele oversikten finner du her. Vinnere og tapereVinnerlisten toppes av EAM Solar, opp 11,41 prosent til 44,90 kroner. Aqua Bio Technology og Havila Shipping er opp 9,22 og 8,39 prosent, til 3,08 og 6,07 kroner. I motsatt ende finner vi Merkur Market-noterte Lavo.tv, som er ned 30 prosent til 0,05 kroner. Styret har tidligere anbefalt å opplyse og avvikle selskapet. Incus-aksjen svekker seg 16,48 prosent til 75 øre. Thin Film Electronics er ned 7,95 prosent til 64 øre. Blant de mest omsatte aksjene er det blandet stemning mandag.Yara er Telenor trekker opp 0,81 og 0,30 prosent.Mowi er ned 0,32 prosent. Også Subsea 7 og Norsk Hydro handles i rødt, ned 1,52 og 0,82 prosent. Aker er ned 0,55 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker