Meglerhus trekker frem sine tre toppvalg

Selv om vi nedjusterer kursmålene, forblir vi positive, heter det fra analytikerne i Handelsbanken Capital Markets.

Handelsbanken Capital Markets reduserer ifølge Intrafish, som viser til en sektoroppdatering fra meglerhuset, kursmål på lakseaksjer noe, grunnet svakere priser i 4. kvartal enn antatt.Ressursrenteskatt, sterkere krone og lakselus er de største truslene for næringen, mener meglerhuset.«Vi liker utsiktene til vekst i inntjeningen for lakseoppdrettere i 2019 og 2020. Med forventninger om en vekst i globalt utbud på rundt fire prosent de neste årene, holder vi lakseprisestimatene våre for 2019 og 2020 uendret, og gjentar vårt positive syn på lakseaksjer vi dekker», heter det i rapporten.Meglerhuset venter ifølge nyhetsbyrået en laksepris på 62,5 kroner per kilo i 2019 og 63,5 kroner per kilo 2020. I 2021 venter de en snittpris på 63,5 kroner per kilo.Prisen i 4. kvartal var svakere enn ventet - da endte prisen på i snitt 55 kroner per kilo, noe som er fire kroner per kilo lavere enn det meglerhuset hadde lagt til grunn. Følgelig er EPS-estimatene for 2018 tatt ned med 4-10 prosent, noe som også har ført til lavere kursmål, skriver TDN Direkt.«Vi liker potensialet for prising på høyere multipler og oppsiderisiko til estimatene, og gjentar vår positive holdning til alle lakseoppdrettere vi har analysedekning på. Selv om vi nedjusterer kursmålene, forblir vi positive. Vi trekker frem Lerøy Seafood Group, Norway Royal Salmon (NRS) og Mowi som våre toppvalg i sektoren», heter det, ifølge Intrafish.