Mølsæter tapte ti millioner på egne aksjefond

Lommeboken fikk svi.

Blant aksjefondene som hovedsakelig investerer på Oslo Børs var det First Generator som leverte klart lavest avkastning i 2018, skriver DN.- Det var fallende råvarepriser, og særlig oljeprisfallet på tampen av året som tynget avkastningen mest, sier forvalter Martin Mølsæter i First Fondene til avisen.Mølsæter hadde gjennom sitt private investeringsselskap Jamami Invest as ved utgangen av 2017 investert rundt 41 millioner kroner i fondene First Generator og First Globalt Fokus.- Den dårlige avkastningen slår ut på min egen lommebok, sier Mølsæter til avisen.De to fondene har ifølge avisen en samlet forvaltningskapital på rundt 1,4 milliarder kroner, der begge falt rundt 25 prosent i verdi i løpet av 2018. Mølsæters investeringsselskap er dermed påført et papirtap på rundt ti millioner kroner i løpet av 2018, dersom man tar utgangspunkt i fondsbeholdningen ved inngangen til året.