Mowi-analytiker: - Marginene er beskyttet

Mowi (tidligere Marine Harvest) ventes å legge frem et operasjonelt driftsresultat på 224 millioner euro i fjerde kvartal 2018. Det viser gjennomsnittet av estimater Infront Estimates har innhentet for TDN Direkt blant åtte analytikere. ABG Sundal Collier ligger noe under de andre meglerhusene, og ser et driftsresultat på 214 millioner euro.- Vi ligger rundt fem prosent lavere enn konsensus, basert på en forventning om rundt 1,5 kroner per kilo i høyere kostnadsnivå fra forrige kvartal, hovedsakelig på grunn av lavere volumer, skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset har en hold-anbefaling på Mowi-aksjen med 207 kroner i kursmål.Analytikere venter i snitt et slaktevolum i fjerde kvartal på 111.000 tonn. Av dette er 57.200 tonn i Norge.- Vi estimerer et slaktevolum på 111.400 tonn og et driftsresultat pr kilo på 2,4 euro i Norge. Vi mener marginene er beskyttet av faste kontrakter og høyere inntjening fra konsumprodukter, skriver Handelsbanken Capital Markets. Mowi-aksjen er i skrivende stund ned 1,2 prosent på Oslo Børs til 186,15 kroner.


Les også