Nasdaq vurderer bud på Oslo Børs

- Dette er viktigere for oss å vurdere enn hva som til enhver tid gir oss den beste prisen, mener storaksjonær i Oslo Børs, KLP. 

Nasdaq er i diskusjon med Oslo Børs VPS Holding angående en potensiell avtale for å kjøpe Oslo Børs, og dermed gå inn i en budrunde mot konkurrenten Euronext.Det skriver Financial Times torsdag. Den amerikanske børsoperatøren, som også eier børsene i Danmark, Sverige og Finland, vil møte styret i Oslo Børs i dag for å diskutere en mulig sammenslåing, ifølge to nærstående kilder FT har vært i kontakt med.Nasdaq ville ikke kommentere saken på forespørsel fra avisen. Oslo Børs kunne heller ikke nås for kommentar.Bidrag er viktigst14. januar la Euronext inn et offisielt bud på å kjøpe samtlige utstedte og utestående aksjer i Oslo Børs VPS Holding, og meldte samtidig at de ikke vil bli med på noen budkrig på Oslo Børs VPS. Tilbudsprisen er 145 kr. per aksje. Det priser hele Oslo Børs VPS til 6,24 milliarder kr. Akseptperioden er fra og med 14. januar 2019 til og med 11. februar 2019 kl. 17.30. Hvis tilbudet godtas, vil Euronext, en av Europas ledende børser, forplikte seg fullt til å støtte videre utvikling, både av markedsplassen Oslo Børs og verdipapirsentralen VPS, samt hele det norske finansielle økosystemet, heter det.Euronext har allerede fått bindende forhåndsaksept fra aksjonærer som sammen med aksjer fra Euronext allerede eier 50,5 prosent av Oslo Børs VPS' utestående aksjer. - Vi er en naturlig partner for Oslo Børs og ser denne transaksjonen som gunstig for alle parter. Vi tilbyr en god pris. Hvis noen tilbyr en høyere pris på resterende 49 prosent av aksjene, så er det en annen transaksjon enn hva vi tilbyr, sier konsernsjef Stèphane Boujnah i Euronext på telefonkonferansen, ifølge nyhetsbyrået.- Vi har pratet med Oslo Børs i en lengre periode. Dette er et vennlig tilbud og vi føler oss trygge på at vi klarer å gjennomføre transaksjonen i løpet av andre kvartal 2019, sier Boujnah.Oslo Børs to største aksjonærer, DNB og Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har sagt at de vil vente på en anbefaling fra styret. De to eier sammen nesten 30 prosent av alle aksjene. - Det er avgjørende for oss å få et komplett bilde av hvordan en potensiell ny eier vil bidra til å utvikle Oslo Børs som et egnet marked for norske selskaper, både store, mellomstore og små, sa KLP i en uttalelse tirsdag. - Dette er viktigere for oss å vurdere enn hva som til enhver tid gir oss den beste prisen, skrev KLP, ifølge FT.