NEL hentet 463 millioner godt under onsdagens sluttkurs

NEL gjennomførte den varslede emisjonen.

Ivan Kverme

Nel meldte onsdag, 1,12 minutter etter at børsen stengte, at det vurderte å gjennomføre en rettet emisjon på 84,9 millioner aksjer, tilsvarende 7,6 prosent av utestående kapital i selskapet.Selskapet opplyste at det hadde engasjert Carnegie og Sparebank 1 Markets som bookrunners og Norne Securities som salgsagent for å vurdere salg av nye aksjer til norske og internasjonale investorer etter Oslo Børs har stengt onsdag.Natt til torsdag meldte selskapet at det hadde gjennomført emisjonen til en kurs på 5,45 kroner, som var 8,1 prosent under onsdagens sluttkurs på 5,93 kroner.Selskapet fikk med det inn 462,7 millioner kroner før meglerhonnorar.Selskapet ser også på å gjennomføre emisjon rettet mot eksisterende aksjonærer på 12,5 millioner aksjer til samme kurs, totalt 68,1 millioner kroner.Provenyet vil blant annet bli brukt til å oppgradere teknologien i H2Station for bedre å legge til rette for tyngre kjøretøy samt finansiere arbeidende kapital i forbindelse med økte ordrer.Da Oslo Børs stengte onsdag hadde NEL steget 28,5 prosent siden nyttår og lå 1,3 prosent under all-time high fra dagen før på 6,01 kroner (6,05 intradag).De siste 12 månedene har aksjen steget 83 prosent til en børsverdi på 6,6 milliarder kroner.