Nervøs start på børsåret 2019

Det lå lenge an til å bli en rød start på børsåret 2019, men hovedindeksen på Oslo Børs endte til slutt på 803,42 poeng, opp 0,50 prosent. Dagens laveste notering var på 786,54 poeng.Det ble omsatt aksjer for nesten 3,4 milliarder kroner.Desember ble preget av store svingninger på børsene. Oslo Børs falt hele syv prosent og i USA opplevde Wall Street sin verste desember-måned siden 1931, med S&P 500 og Dow Jones ned ni prosent.- Vi ser et tydelig tegn ut i fra våre kunders aktivitet at de opprettholder troen på en stabil høy oljepris over tid, samt at flere selskaper begynner å bli attraktivt priset, sier Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen i en kommentar.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 55,25 dollar, opp 2,70 prosent.

  1. Når vil kuttene til OPEC+ bli synlige i lagertallene?
  2. Når vil vi se lavere amerikansk oljeproduksjon som følge av lavere oljepriser?
  3. Når vil vi se at nedkjølingen i den globale veksten bunner ut?
Dette er ifølge råvareanalytiker Bjarne Schieldrop sannsynligvis de viktigste spørsmålene for når det kraftige nedsalget i olje, som vi nå ser, vil bunne ut.- Foreløpig har vi ikke sett tegn til noen av de ovennevnte, skriver SEBs analysesjef for råvarer i en fersk oppdatering.På årets første børsdag la Equinor på seg 0,44 prosent og endte på 184,55 kroner.Borr DrillingI sin ferske flåtestatusrapport kan Borr Drilling melde om både en ny kontrakt og flere kontraktsforlengelser. Tallknuserne i Pareto Securites velger nå å ta aksjen ut av sin anbefalte portefølje for januarBorr Drilling la på seg 2,80 prosent og endte på 22 kroner.NorwegianNordea Markets nedgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle til «hold» fra «kjøp».Årsaken til nedgraderingen er, ifølge TDN Direkt, økt finansiell risiko, men meglerhuset understreker at de fortsatt har tro på Norwegians strategi og evne til å levere i et langsiktig perspektiv.Norwegian falt 2,08 prosent til 169,85 kroner.NelFredag i forrige uke ble det kjent at Nel Hydrogen Solutions, et datterselskap av Nel ASA, skal levere ytterligere to H2Station hydrogenfyllestasjoner i henholdsvis Hell og Sandemoen i Trondheimsregionen.Kjøpsordren er på litt under 20 millioner kroner, og fyllestasjonene vil være klare i løpet av 2019, opplyses det.Fredag klatret aksjen 4,63 prosent. Onsdag la den på seg ytterligere 7,07 prosent før den endte på 4,94 kroner.Jinhui ShippingTørrlastrederiet Jinhui Shipping har inngått en avtale om å selge et tørrlastskip av typen Supramax. Prisen er på 7.380.768 dollar, tilsvarende rundt 64 millioner kroner. Aksjen la på seg 5,18 prosent og sluttet på 7,92 kroner.