Netflix bommet på guiding - falt i etterhandelen

FILE- In this July 17, 2017, file photo the Netflix logo is displayed on an iPhone in Philadelphia. Netflix announce Tuesday, Jan. 15, 2019, that it is raising its prices in the U.S. by 13 percent to 18 percent, depending on the plan, (AP Photo/Matt Rourke, File) Matt Rourke

Strømmegiganten bommet på egen guiding for fjerde kvartal, og guidet lavere for 2019.

Torsdag kveld la Netflix frem blandede resultater i forhold til forventningene.Strømmegiganten hadde guidet på 9,4 millioner nye abonnenter i fjerde kvartal. Dette nøkkeltallet er ofte svært utslagsgivende for aksjen.Ny abonnenterFasiten viste at selskapet "kun" la til 8,84 millioner nye abonnenter i kvartalet.Dette var imidlertid over analytikernes forventninger, ifølge CNBC. Konsensusforventningen lå på 7,6 millioner nye abonnenter for kvartalet.Spesielt internasjonale veksten slo konsensusestimatet, med 7,31 millioner mot 6,1 millioner forventet. Selskapet fikk netto 1,53 millioner nye abonnenter mot 1,5 millioner som analytikerne estimerte i USA.Se også: Netflix misset på inntekteneResultat per aksje endte på 0,3 dollar mot analytikeres forventning på 0,24 dollar. Det er imidlertid et fall på 27 prosent fra fjerde kvartal året før, ifølge CNBC.Til tross for positivt resultat per aksje, brant selskapet gjennom 3 milliarder dollar i cash i 2018. Det kommer av at selskapet avskriver investeringene sine i eget innhold over flere år, og når investeringene har økt kraftig vil avskrivningene bli mindre enn utbetalingene til eget innhold.Lavere guiding enn forventetNetflix guider lavere inntekter og inntjening for Q1 2019, enn forventet. Selskapet guider et resultat pr. aksje på 0,56 dollar og en omsetning på 4,49 milliarder dollar.Konsensusestimatet lå på 0,82 dollar per aksje i resultat og en omsetning på 4,61 milliarder dollar.Aksjen falt 2,81 prosent til 343 dollar i etterhandelen. Aksjen er opp 3,9 prosent for uken.