Next-emisjon i boks

Hentet penger til nesten halvparten av gårsdagens sluttkurs.

Etter stengetid på børsen i går ble det kjent at styret i Next Biometrics har hyret inn Carnegie og DNB Markets for å vurdere en rettet emisjon på inntil 160 millioner kroner.Sent i går kveld forteller selskapet i en børsmelding at 160 millioner kroner er hentet, til kurs 8,00 kroner.Emisjonen er delt opp i to transjer, den ene på 1.923.000 aksjer og den andre på 18.077.000 aksjerStørste aksjonær, Greenbridge Investments Partners, forsvarer sin eierandel i emisjonen (18,8 prosent) ved å tegne 3.760.000 aksjer.Videre har fem medlemmer av toppledelsen tegnet aksjer for drøye millionen. Konsernsjef Ritu Favre og driftsdirektør Dan Cronin tegnet 53.643 aksjer hver.Kraftig rabattNettoprovenyet skal gå til ytterligere skalering av virksomheten innen utvikling av betalingskort.Pengene skal samtidig kunne generere inntekter tilstrekkelige til å gi selskapet en bærekraftig balanse av inntekter og kostnader.Next Biometrics ble hardt straffet på børsen etter at toppledelsen varslet emisjonen tidligere i går, og krakket praktisk talt med sin 19,9 prosent nedgang til 14,90 kroner.Emisjonskursen ligger dermed drøyt 46 prosent under gårsdagens sluttkurs.Les mer her og her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også